Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Criterii pentru înscrierea în clasa a IX-a a elevilor care au studiat în străinătate


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea anunță că au fost stabilite criteriile în baza cărora absolvenții învățământului gimnazial care au studiat în străinătate pot să urmeze cursurile unei școli din România.
Potrivit acestora, înscrierea în clasa a IX-a se realizează în baza cererii tip pentru echivalarea studiilor efectuate în străinătate. „Înscrierea în clasa a IX-a la învățământul liceal de stat a absolvenților învățământului gimnazial care au studiat în străinătate și care doresc să studieze în România se realizează în baza cererii tip pentru echivalarea studiilor efectuate în străinătate. Repartizarea candidaților se va realiza avându-se în vedere: 1. Acordul de principiu al unității de învățământ la care se solicită continuarea studiilor în clasa a IX-a; 2. Numărul maxim de elevi dintr-o clasă (30 elevi); 3. Abilitățile dovedite prin studiile absolvite în cazul profilului vocațional”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean.
În altă ordine de idei, în perioada 1-4 august, comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată. „Conform anexei nr. 1 la O.M.E.C.T.S. nr. 5082/2015, privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal și profesional de stat pentru anul școlar 2016-2017, în perioada 1 – 4 august 2016 are loc rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat la primele două repartizări computerizate”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar, prin intermediul unui comunicat.
Cererile de rezolvare a situațiilor speciale pot fi depuse până pe 3 august, ora 12.00. „În baza art. 54 din Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2016-2017, în județul Vrancea se primesc la sediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea solicitări de rezolvare a situațiilor speciale pentru admiterea în învățământul liceal până pe data de 3 august 2016, ora 12,00”, se mai arată în același comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?