Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO: Focșani. Reabilitarea Liceului Tehnologic G.G. Longinescu se apropie de final

Lucrările de modernizare a clădirii Liceului Tehnologic G.G. Longinescu se apropie de finalizare. Începute în vara anului trecut, lucrările au vizat atât creșterea performanței energetice, cât și modernizarea spațiilor interioare. Reabilitarea clădirii cu două etaje era necesară deoarece a fost construită în 1970 și, în urma evaluării din 2019, au fost constatate mai multe degradări de suprafață precum tencuială fisurată și exfoliată, igrasie la ultimul etaj, acoperiș deteriorat în timp. După un an de zile, lucrările sunt aproape finalizate.

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a verificat, ieri, stadiul lucrărilor realizate la această unitate de învățământ. Primarul a arătat că această investiție complexă va îmbunătăți confortul și siguranța elevilor, precum și a cadrelor didactice. „Au fost executate lucrări de reabilitare a acoperişului terasă, au fost refăcute sau înlocuite finisajele interioare și exterioare, a fost refăcută izolația termică a clădirii, au fost refăcute grupurile sanitare. Energia termică va fi asigurată cu ajutorul pompelor de căldură, iar prin proiect au fost montate și panouri fotovoltaice, sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu”, a arătat primarul Misăilă, precizând că va crește confortul elevilor dar vor fi și economii la cheltuielile de funcționare prin reducerea consumului de energie termică.

Urmează realizarea noilor branșamente la rețeaua de electricitate și amenajarea curții interioare înainte de a demara procedurile pentru recepția tehnică a lucrărilor. „Sunt convins că, la finalul lucrărilor, elevii acestui liceu vor beneficia de cele mai bune condiții în noile săli de clasă! ”, a subliniat primarul Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?