Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Slobozia Bradului. Bani pentru localnici, printr-un proiect derulat de primărie. Merlin Ivancea vine cu lămuriri

Un mesaj primit pe telefonul redacției reflectă nemulțumirea unui cetățean privind derularea unui proiect. Conform acestuia, „în luna noiembrie 2023 s-au dat examene pentru a obține o diplomă și suma de 1.800 ron în comuna Slobozia Bradului, bani provenind de la guvern. Ne-au cerut conturi bancare pentru a ne transfera bani, dar în loc de suma de 1.800 ne-au dat 36 de lei. Au trecut deja 3 luni și restu banilor nu au mai băgat. Dacă puteți vă rog să verificați la primăria comunei Slobozia Bradului ce s-a întâmplat cu banii, pentru că sunt zvonuri că banii au fost luați de angajații primăriei”.

Contactat de reporterii noștri, primarul comunei Slobozia Bradului, Merlin Ivancea, a explicat că proiectul este încă în derulare și urmează să primească finanțarea. Ulterior, primăria va vira subvenția stabilită prin proiect către persoanele care au absolvit cursurile de formare profesională. „Este vorba de un proiect prin care au fost organizate cursuri de formare profesională, proiect care prevede și alocarea unei sume de bani, respectiv 1.800 de lei.

Cursurile s-au derulat în baza unui proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, pentru servicii de formare profesională – cursuri de calificare a localnicilor. Cursurile au fost finalizate, urmează să primim diplomele și, de asemenea, am acordat prima tranșă, în valoare de 36 de lei care reprezintă contribuția Primăriei Slobozia Bradului la acest proiect.

Am depus documentele necesare și urmează să primim banii alocați la acest proiect și să plătim această subvenție, cum a fost numită în proiect, către cursanții care au finalizat cursurile de calificare”, a afirmat primarul comunei Slobozia Bradului, Merlin Ivancea. Primăria Slobozia Bradului are în derulare un proiect în valoare de 955.500 de lei pentru formare profesională. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, pentru servicii de formare profesională – cursuri de calificare a localnicilor.

Tipurile de programe de calificare sau recalificare sunt de îngrijitor spații verzi – 5 grupe, operator deratizare, dezinsecție, dezinfecție – 3 grupe, lucrător în cultura plantelor – 2 grupe, comerț – o grupă, ajutor bucătar – 7 grupe, și femeie de serviciu – 8 grupe. Fecare grupă este formată din 25 de cursanți. Evaluarea finală constă în probe teoretice și practice a competențelor dobândite de cursanți, abia ulterior aceștia fiind validați și calificați. Pe lângă instruire, beneficiarii cursurilor primesc hrană pentru fiecare zi de curs, dar și o subvenție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?