Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Beat la o petrecere, un adolescent de 17 ani a lovit un alt tânăr, pentru că „se uita urât la el”

O petrecere de Sfântul Neculai s-a terminat pentru un tânăr din județ la spital, după ce a fost lovit de un alt adolescent. Se întâmpla în decembrie 2020 și, chiar dacă incidentul a fost considerat grav, iar agresorul a fost trimis în judecată, acesta a avut noroc de prescripție. Însă, din ce se reținea în rechizitoriu, inculpatul, care avea pe atunci 17 ani, lovise partea vătămată cu pumnul în zona capului, acesta din urmă dezechilibrându-se și căzând, în urma agresiunii având nevoie de 7 – 8 zile de îngrijiri medicale.

Tot în actul de sesizare se mai preciza că părțile erau amândouă la o petrecere, moment în care inculpatului, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, i s-a părut că partea vătămată se uită urât la el. Și, date fiind câteva discuții în contradictoriu pe care le avuseseră în trecut, a considerat de cuviință să îl lovească. De altfel, și inculpatul a confirmat că incidentul a avut loc după ce i s-a părut că persoana vătămată se uită urât la el.

Încă din timpul cercetărilor, partea vătămată a precizat că vrea de la agresor 1.000 de lei daune morale, iar instanţa a apreciat că suma solicitată este una realistă. Și, chiar dacă s-a dispus încetarea procesului penal față de inculpat pentru lovire sau alte violențe, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale, instanța a admis anul acesta „acţiunea civilă exercitată de partea civilă (…) şi obligă pe inculpatul (…) la plata sumei de 1.000 lei, cu titlu de daune morale”, dar și „900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care 600 lei cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale”.

Sursa foto: master1305 – https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?