Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO: Piețele agroalimentare, o necesitate pentru protejarea producătorilor autohtoni

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România a organizat ieri o ședință de lucru care a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean Vrancea. „Dezvoltarea piețelor agroalimentare – o necesitate pentru protejarea producătorilor de legume și fructe și dezvoltarea sectorului de procesare a produselor agricole” a fost principala temă abordată de directorii administrațiilor piețelor din mai multe orașe și municipii din toate zonele țării.

Întâlnirea de ieri a avut loc în cadrul vizitei de lucru organizate în județul Vrancea, în perioada 12 – 14 martie 2024, de către Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România. La eveniment au mai participat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea Ionel Cel Mare, președintele AcoR Vrancea, Fănică Popa -primarul comunei Bolotești, subprefectul Gheorghiță Berbece, președintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România Teodor Ioan Birț, primari ai localităților vrâncene.

Vă urez bun venit la Focșani, bun venit în județul Vrancea. Mă bucur că ați răspuns invitației directorului Administrației Piețelor din Focșani, Cristinel Bălosu, de a veni și a discuta despre activitatea piețelor, de a vizita județul Vrancea, locurile cu care ne mândrim. Avem o piață frumoasă, modernă care face tot posibilul ca cetățenii să aibă parte de cele mai bune produse care se comercializează în piețele din Focșani”, a spus vicepreședintele Ionel Cel Mare.

La rândul său, directorul Administrației Piețelor Focșani a vorbit despre importanța atragerii producătorilor autohtoni în piețe și consumul de produse românești. „Este foarte important să găsim cele mai bune soluții prin care să atragem producătorii autohtoni în piețele agroalimentare din România. Ne angajăm să colaborăm strâns cu producătorii locali pentru a promova produsele autohtone și pentru a spori calitatea și diversitatea ofertei în piețele noastre.

Ne dorim ca în piețe să avem cât mai multe produse românești de bună calitate, acesta fiind modul în care susținem produsele autohtone, iar cei care își fac cumpărăturile în piețe să cumpere produse de cea mai bună calitate”, a precizat Cristinel Bălosu. Președintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România, Teodor Ioan Birț, le-a spus celor prezenți că vizita de lucru din Vrancea a fost un real succes și a felicitat conducerea Administrației Piețelor Focșani pentru modul în care sunt organizate și cum funcționează piețele din Focșani.

Acesta a precizat că asociația pe care o conduce „a fost concepută la Focșani”, deoarece aici se află unul din membrii fondatori, respectiv președintele ACoR Vrancea, Fănică Popa, primarul comunei Bolotești, care în urmă cu 11 ani conducea Administrația Piețelor Focșani și a susținut înființarea acestei asociații. Totodată, Teodor Ioan Birț a precizat că piețele din România au nevoie de investiții pentru a fi cât mai moderne, curate și dotate cu logistica necesară pentru ca produsele să fie comercializate în siguranță oamenilor.

Piețele din România au nevoie de investiții, de sprijinul autorităților locale, respectiv primar, consiliul local și aparatul tehnic și de specialitate al primarului. Fără acest sprijin este greu să aducem piețele agroalimentare din România la nivelul dorit. De asemenea, avem nevoie de sprijinul președintelui Consiliului Județean dar și al primarilor de comune, locul de unde vin majoritatea produselor agricole ce se comercializează în piețe.

Aceștia sunt cei care susțin și îi încurajează pe producători să obțină produse de cea mai bună calitate. Totodată, piețele din Romania sunt legătura directă dintre producători și cumpărători”, a precizat președintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România, Teodor Ioan Birț. În perioada 12 – 14 martie 2024, Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România a organizat o vizită de lucru în județul Vrancea.

Evenimentul a avut ca tematică generală „Dezvoltarea piețelor agroalimentare – o necesitate pentru protejarea producătorilor de legume și fructe și dezvoltarea sectorului de procesare a produselor agricole” și cuprinde dezbateri cu toți factorii implicați, prezentări de bune practici. Doar împreună putem asigura securitatea alimentară și putem oferi o alimentație sănătoasă într-un mod durabil și consecvent pentru consumatorul final, oferind alimente proaspete și de înaltă calitate”, se arăta într-o informare a Administrației Piețelor Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?