Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Concursul „Porţile Vrancei“, la final. Arhitectul Elena Ştefănescu Marcu a câştigat marele premiu


Cel mai bun proiect depus în cadrul concursului inițiat pentru realizarea „Porților Vrancei”, care vor fi amplasate la toate intrările în județul Vrancea, a fost desemnat ieri. Proiectul câștigător a fost realizat de arhitectul stagiar Elena Åžtefănescu Marcu, care va intra și în posesia marelui premiu în valoare de 8 mii de lei. Este vorba despre proiectul care a intrat în concurs cu numărul 123. 
 Locul doi a fost adjudecat de echipa Simion și Crețu, student arhitect Alexandru Simion și student arhitect Bogdan Gabriel Crețu, care vor fi răsplătiți cu un premiu în valoare de 4.500 lei. Ei au participat la concurs cu proiectul numărul 125. 
 Locul trei a fost ocupat de proiectul cu numărul 109 susținut de echipa 3DX , formată din studenții la arhitectură Vasile Andrei Suharu și Oana Munteanu. Cei doi vor primi un premiu în valoare de 2.500 lei. 
 Proiectele au fost selectate ca urmare a punctajului final, alcătuit din punctajul acordat de juriu și cel acordat de public prin voturile exprimate pe pagina de facebook a concursului.
 Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a ținut să le mulțumească participanților la concurs și a precizat că aceste proiecte demonstrează că se lansează o generație de arhitecți foarte talentați și foarte bine pregătiți profesional. „Vrancea este casa noastră! O casă binecuvântată de Dumnezeu unde istoria se contopește în legendă. Vrancea este la confluența celor trei Provincii Istorice – Moldova-Èšara Românească și Ardealul – și locul unde s-au pus bazele României Moderne. Astăzi sunt bucuros să vă anunț că a fost desemnat câștigătorul Concursului de Proiecte «Porțile Vrancei» – semnale de intrare in județul Vrancea, lansat de Consiliul Județean Vrancea în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, Filiala Muntenia Sud-Est. Vreau să știți că misiunea juriului a fost dificilă! Toate proiectele au demonstrat implicarea voastră,  documentarea și perceperea specificului Județului Vrancea, iar soluțiile propuse vorbesc despre valorile județului nostru, spun celui care intră în Vrancea cine suntem, care este istoria noastră și care sunt evenimentele importante ale acestor locuri. Felicitări tuturor participanților! Munca și creativitatea dumneavoastră au dus la găsirea celei mai bune soluții  pentru realizarea «Porților Vrancei»”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. 
 Acesta a precizat că, potrivit regulamentului, în calitate de membru de onoare al juriului, își rezervă dreptul de a recomanda ca la elaborarea proiectului tehnic pentru soluția clasată pe locul I să se restudieze elementul central, astfel încât să devină lizibil de la o distanță mai mare. 
 Vă reamintim că în cadrul concursului lansat de administrația județeană au fost depuse 31 de proiecte în cadrul concursului inițiat pentru  realizarea „Porților Vrancei”, care vor fi amplasate la toate intrările în județul Vrancea. Concursul a avut ca scop selectarea celei mai bune soluții, idei pentru realizarea unor obiective de signalectică urbană și rurală. Semnalele de intrare în județul Vrancea vor fi amplasate pe DN 2- E85, la ieșirea din Adjud spre Bacău și la Slobozia Bradului. Aceleași semne vor mai fi amplasate pe DN 11A ieșirile spre Bîrlad și Onești, DN 23, la Măicănești, ieșire spre Brăila, DN 24 ieșire spre Tecuci și DN 2D ieșire spre Ojdula. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?