Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO! Soveja. 20 de locuințe vor fi construite prin ANL

Primăria Soveja va construi două blocuri de locuințe pentru tineri în localitate. Blocurile vor avea regim de înălțime parter+două etaje și vor avea 20 de apartamente. Finanțarea este asigurată prin Agenția Națională pentru Locuințe, care a și scos la licitație contractul de proiectare și execuție lucrări de construcții-montaj, aferent obiectivului de investiție „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, judetul Vrancea, comuna Soveja, satul Dragosloveni”. Valoarea investiției este estimată la aproximativ 7 milioane de lei.

Soveja este o localitate deschisă tinerilor! Este un deziderat de la care nu mă voi abate pentru că Soveja merită dezvoltare și întinerire. Prin intermediul proiectului de investiții privind «Construire bloc ANL, locuințe pentru tineri, cu 20 de apartamente», dorim să punem la dispoziția tinerilor 20 de apartamente. Avem nevoie de o infrastructură complexă, cum ar fi cea de sănătate, educație, locuințe pentru tineri și specialiști, infrastructură rutieră și turistică. Din moment ce toate aceste componente sunt funcționale și accesibile, atunci putem spune că Soveja va deveni atractivă pentru familiile tinere și pentru potențialii investitori”, a afirmat primarul Ionuț Filimon.

Vă reamintim că la nivelul comunei Soveja a fost realizat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) turistic. PUZ-ul turistic se întinde pe o suprafață de aproximativ 80 hectare și este împărțit în 10 zone, printre care se regăsesc zone pentru case de vacanță, zone pentru pensiuni turistice, zone hoteliere și diferite zone în care vom regăsi spații de joacă, o zonă centrală unde vom avem spații pentru market-uri și spații destinate agenților economici.

Pe scurt, construim o nouă localitate pe o suprafață de circa 80 ha, unde vor fi prevăzute loturi pentru case de vacanță, zonă pentru pensiuni turistice, zonă pentru mari hotelieri și zonă de agrement în vederea dezvoltării unor proiecte menite să satisfacă cerințele investitorilor în industria turismului. Totul a fost conceput în așa manieră încât să se ambienteze cu zona, iar fiecare construcție va fi specifică zonei montane cu paletar de culori și, nu în ultimul rând, cu o arhitectură tipic caselor sovejenești. Infrastructura de utilități – apă și canal vor fi finanțate prin Programul Național de Investiți (PNI) «Anghel Saligny»”, a declarat primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?