Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Mărășești. Elevii de la 2 unități de învățământ, beneficiarii Programului „Masă sănătoasă”

Elevii de la două unități de învățământ din orașul Mărășești vor fi beneficiari ai Programului național „Masă Sănătoasă”. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” și Școala Gimnazială numărul 2. Programul „Masă Sănătoasă” a fost aprobat de Guvern în luna ianuarie și se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

La nivelul județului Vrancea 24 de unități de învățământ sunt prinse în programul „Masă Sănătoasă”. Suntem bucuroși să anunțăm că mai multe școli din județul Vrancea vor beneficia de finanțare guvernamentală pentru implementarea programului „Masă Sănătoasă”. Cu sprijinul Guvernului României, 10.232 de elevi vrânceni vor experimenta bucuria unei mese sănătoase zilnice, contribuind la promovarea unui stil de viață echilibrat.

Ne mândrim să facem parte din această inițiativă generoasă, susținând sănătatea și bunăstarea viitorului nostru. Împreună construim un viitor sănătos și prosper!”, a declarat prefectul Nicușor Halici. Finanțarea Programului „Masă Sănătoasă” se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul autorităților locale. Bugetul alocat pentru „Masă sănătoasă” în anul 2024 este 1,1 miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?