Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

FOTO! Acțiune pentru combaterea infracțiunilor privind exploatarea, prelucrarea și comercializarea lemnului în Vrancea

Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea:

ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA NERESPECTĂRII REGIMULUI SILVIC

În perioada 4-8 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Nereju, în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Ocolului Silvic Zăbala Nereju și Ocolului Silvic Unirea Focșani, au desfășurat o acțiune în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Acțiunea a avut drept scop combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În urma celor 33 de controale efectuate, din care 24 pe drumurile publice, 8 la instalații de debitat materialele lemnoase și 1 în fondul forestier, pentru neregulile constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 47.000 de lei.

Totodată, în cadrul acțiunii, au fost constatate 2 infracțiuni la Legea nr. 46/2008-Codul Silvic.

Ca măsură complementară, polițiștii au dispus măsura ridicării în vederea confiscării a cantității de aproximativ 108 metri cubi material lemnos, în valoare de aproximativ 29.500 de lei, din care 50 mc. fizic.

Poliţiştii vrânceni atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiunile şi controalele pentru identificarea celor care încalcă normele în vigoare urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?