Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

O vrânceancă a rămas fără provizii: hoți necunoscuți i-au luat țuică, vișinată, zmeurată și borcane cu gem

O femeie din județ, care are o locuință „de vară” la țară, în comuna Răcoasa, a rămas fără o parte din proviziile pe care le avea depozitate în această locație, hoți necunoscuți păgubind-o de mai multe bunuri. Partea vătămată nici nu a putut spune exact când fusese comisă fapta, dat fiind că nu locuia acolo permanent, dar sunase la 112 în noiembrie 2022 pentru a reclama că din casă îi lipseau cu siguranță o sticlă de 2 litri de țuică, o sticlă de 1,5 litri de vișinată și o sticlă de 1,5 litri zmeurată, toate fără etichetă, precum și trei borcane cu gem de prune și două cu gem de vișine.

Din ce relatase femeia, îi fusese clar că fusese „vizitată” de hoți, deoarece ușa de acces în imobil fusese forțată, iar la podul casei văzuse o scândură ruptă, bănuiala sa fiind că autorii au pătruns în locuință prin acel loc. Numai că, până să sosească poliția, multe din urme fuseseră șterse, pentru că femeia mutase în locuință bunuri și a asigurat ușile de acces, a aplicat scoci pe un geam al ușii de acces în locuință și a montat un carton pe o gură de intrare la podul casei, depozitând alte produse similare în locul de unde a reclamat furtul.

Din acest motiv, nu au putut fi prelevate urme, mai ales că perioada în care s-a comis fapta era una îndelungată față de momentul constatării. Și, chiar dacă la acel moment partea vătămată indicase drept trei bărbați ca autori, anchetatorii nu au obținut suficiente probe pentru identificarea hoților. Concret, vecinii nu au putut da vreo informație vizavi de furt sau de presupușii autori, în zonă nu era camere de supraveghere, iar cei bănuiți audiați fiind, au declarat că nu au avut nimic de-a face cu fapta.

Din acest motiv, procurorii au propus, la începutul acestui an, o soluție de renunțare la urmărirea penală, iar la judecătorie a fost admisă sesizarea parchetului: „(…) constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei din data de 08.01.2024 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, (…) prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat (…). Confirmă renunţarea la urmărirea penală. Definitivă”.

 

Sursa foto: pikisuperstar – https://www.freepik.com/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?