Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Consiliul Județean reabilitează clădirile din Crângul Petrești

Consiliul Județean Vrancea face noi demersuri pentru reabilitarea clădirilor din Crângul Petrești cunoscute sub numele Complexul Căprioara. În acest sens administrația județeană are în derulare contractul privind „Sistematizare verticală pentru imobilul corp C6 – Centru DGASPC Vrancea, sat Petrești, Comuna Vânători”. Proiectul are o valoare de peste 2,7 milioane de lei și face parte, alături de proiectul „Reabilitare energetică și lucrări conexe centru DGASPC – VN – sat Petrești, comuna Vînători”, din proiectul „Amenajarea Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilitati”, din aceeași locație.

Realizarea obiectivului de investiții «Sistematizare verticală pentru imobilul corp C6 – Centru DGASPC Vrancea, sat Petrești, Comuna Vânători, înscris în CF 52444 Vânători», în legătură cu care se solicită achiziția execuției lucrărilor, face parte alături de proiectul «Reabilitare energetică și lucrări conexe centru DGASPC – VN – sat Petrești, comuna Vânători» și proiectul «Amenajarea Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități», sat Petrești, comuna Vânători, județul Vrancea, din inițiativa Consiliul Județean Vrancea de a reabilita clădirile existente în patrimoniul Județului Vrancea, în vederea obținerii unor clădiri funcționale din punct de vedere al destinației propuse și consolidate prin realizarea tuturor lucrărilor de intervenție care se impun.

Astfel, alături de aceste proiecte s-a identificat necesitatea executării lucrărilor de amenajări exterioare și sistematizare verticală a imobilului care deservește accesul în clădirea aflată în reabilitare. Prezenta investiție face referire la totalitatea lucrărilor necesare în vederea amenajării exterioare prin realizare sistematizare verticală, lucrări de drum perimetral, lucrări de trotuar parcări și spații verzi, în jurul imobilului C6 – clădire adimistrativă”, se arată în caietul de sarcini al investiției.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul de investiție privind „Amenajarea centrului comunitar de servicii copii cu dizabilități, sat Petrești, comuna Vânători, județul Vrancea” care presupune reabilitarea complexului de clădiri din Crângul Petrești, unde va fi amenajat un centru comunitar de servicii pentru copiii cu dizabilități. Contractul constă în reabilitarea unui imobil construit în jurul anului 1970 și reconversia funcțională a construcției într-un Centru de Reabilitare adresat copiilor cu dizabilități, intervenție care cuprinde recompartimentare și refacerea tuturor finisajelor interioare.

Prin proiect se dorește realizarea unui centru complex de servicii de recuperare pentru copiii cu dizabilități, care asigură capacitatea necesară, datorită numărului tot mai mare al copiilor cu dizabilități din județul Vrancea. Implementarea proiectului va conduce la îmbunătățirea calității serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități și aplicarea standardelor de calitate în vigoare, recunoscute și acceptate la nivel european.

Implementarea acestui proiect va permite desfășurarea activităților în condiții adecvate, va crește confortul persoanelor cu dizabilități care beneficiază de găzduire și îngrijire în cadrul centrului, creșterea șanselor de recuperare a beneficiarilor”, se arată în descrierea pe scurt a investiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?