Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609
Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609

Suspiciune de crimă la Soveja, bărbat spânzurat la Nereju, individ „cu tendințe piromane” la Adjud, altul care amenința că se taie în Focșani

Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, 1 martie 2024:
REȚINUȚI PENTRU PENTRU OMOR CALIFICAT ȘI TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
În urma activităților investigative și de cercetare penală desfășurate în cazul unei sesizări din data de 28 februarie a.c., cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 83 de ani, a fost găsită decedată, Compartimentul de Relații Publice din cadrul I.P.J Vrancea este abilitat să comunice următoarele:
La data de 28 februarie a.c., ora 10.27, dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că, o femeie, în vârstă de 83 ani, din comuna Soveja, care locuia singură, a fost găsită decedată la domiciliu. Sesizarea făcea referire și la faptul că, din locuință lipsește o sumă de bani, pe care femeia ar fi deținut-o. La fața locului nu au fost identificate urme de răvășire sau de forțare ale căilor de acces.
Inițial, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv furt. Activitățile specifice desfășurate au indicat suspiciuni cu privire la unele leziuni suferite de victimă, iar în urma analizei cu procurorul competent, încadrarea juridică a fost schimbată.
Având în vedere natura evenimentului, cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, existând suspiciuni cu privire la faptul că femeia ar fi fost victima infracțiunii de omor. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat cercetări sub directa coordonare a procurorului de caz și a șefului Serviciului de Investigații Criminale Vrancea.
În baza probatoriului administrat, în cursul nopții trecute, ora 01.40, trei bărbați, de 22, 30 respectiv 39 de ani, din comuna Soveja au fost reţinuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată, fiind introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.
N.R. În cursul zilei de vineri a fost propusă arestarea preventivă a acestora. Instanța de judecată a emis mandate de arestare pentru toți trei.

Comunicat de presă, Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea:
Sâmbătă, la ora 13.27, Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru o persoană inconștientă, în localitatea Nereju. La solicitare a fost alocat un echipaj medical SAJ tip B2 care a identificat o persoană în vârstă de 87 ani, sex masculin, în stop cardio respirator produs prin spânzurare. Echipajul medical a aplicat manevre de resuscitare cardio pulmonare avansate, timp de 45 minute, fără rezultat pozitiv.

Comunicat, Biroul de presă al IJJ Vrancea:
Intervenție a jandarmilor vrânceni în cazul unui bărbat care amenința că se automutilează

În cursul zilei de sâmbătă, jandarmii vrânceni au fost solicitați în urma unui apel 112, să intervină pe bulevardul Unirii din Municipiul Focșani în fața unui supermarket, întrucât un bărbat amenință că se taie pe mâini cu o lamă. Ajuns la faţa locului, echipajul de jandarmi a constatat că cele sesizate se confirmă, a identificat bărbatul în cauză, om fără adăpost, iar acesta se afla în stare de ebrietate. Acestuia i-a fost acordat primul ajutor de către un echipaj de ambulanță, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Judeţean „Sfântul Pantelimon” Focşani, pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a rămas internat.

Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea:
SECUNDELE FAC DIFERENȚA!
Sâmbătă, 02 martie, în jurul orei 16.00, prin mai multe apeluri 112, locatarii unui bloc din municipiul Adjud au sesizat faptul că un incendiu se manifesta într-un apartament situat la etajul al doilea. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a constatat faptul că cele sesizate se confimă, fumul manifestându-se inclusiv pe scara blocului. Colegul nostru, Marian, care locuiește în acel cartier, l-a identificat imediat pe bărbatul de 36 de ani, cunoscut cu afecțiuni medicale și tendințe piromane.
Secundele sunt extrem de importante în astfel de situații, iar pentru a evita o tragedie, după ce s-a asigurat că bărbatul este în siguranță, a pătruns în imobilul în care se manifesta incendiul și a înlăturat din zona de pericol o butelie și alte bunuri. Polițiștii au continuat apoi să acționeze pentru limitarea efectelor incendiului, până la sosirea pompierilor. Din fericire, nicio persoană nu a suferit leziuni, pagubele fiind estimate la suma de 2000 lei. Bărbatul a fost internat într-o unitate medicală de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?