Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Parteneriat ICR Istanbul – Centrul Cultural Vrancea pentru a marca sărbătoarea Mărţişorului

Institutul Cultural Român marchează sărbătoarea Mărţişorului prin evenimente de promovare a tradiţiilor româneşti dedicate începutului de primăvară care vor avea loc la New York, Stockholm, Varşovia, Lisabona, Nicosia, Tel Aviv, Veneţia, Madrid, Chişinău, Viena, Paris, Istanbul, Roma şi Londra. (…)

ICR Istanbul, în parteneriat cu Centrul Cultural Vrancea şi Asociaţia Română pentru Asistenţă şi Solidaritate Socială din Turcia, va organiza, pe 1 martie, la sediu, evenimentul „Semnificaţii şi tradiţii de Mărţişor”, în cadrul căruia va fi prezentată o expoziţie de mărţişoare, iar meşterul popular Floarea Ţăpor va organiza un atelier demonstrativ de confecţionare a acestora. (…)

N.R. Conform site-ului visitvrancea.ro, „Floarea Țăpor este o țesătoare apreciată, mai ales pentru capacitatea sa de a recompune străvechiul repertoriu de motive tradiționale românești asupra scoarțelor pe care le confecționează cu multă migală. Lâna pe care o folosește este vopsită natural. S-a născut în 13 septembrie 1962 în comuna Jitia, Județul Vrancea. A început ucenicia în familie unde a și învățat de mică secretele țesutului și nu s-a sfiit să parcurgă cu răbdare fiecare etapă, îmbogățindu-și permanent experiența în acest meșteșug”.

 

Sursa foto: – https://visitvrancea.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?