Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Două blocuri ANL vor fi construite în Dumbrăveni

Primăria Dumbrăveni va construi două blocuri de locuințe pentru tineri, destinate închirierii. Finanțarea este asigurată prin Agenția Națională a Locuinței (ANL). „În curând în comuna Dumbrăveni, județul Vrancea, se vor construi 20 de locuințe destinate tinerilor. Contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat recent de către Ionel Emanuel Oproiu, directorul general al ANL. Valoarea contractului este de 5.725.969,41 lei (TVA inclus), iar aceste locuințe sunt destinate persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani“, se arată pe pagina de facebook a Agenției Naționale a Locuinței.

Fiecare bloc va avea câte 20 de unități locative, 2 tronsoane, regim de înălțime P+2E. „Construirea de spații locative în comuna Dumbrăveni rezidă din faptul că pe raza comunei se regăsește o populație de circa 4.424 locuitori și până în prezent sunt 59 de solicitări înregistrate de atribuire de locuințe. Această comunitate are nevoie de locuințe colective realizate la standarde actuale, care să beneficieze de toate utilitățile. Realizarea acestora duce la scăderea ratei de plecare a tinerilor din comună și la întoarcerea acestora din străinătate în urma creșterii calității vieții“, se arată în caietul de sarcini al proiectului care va fi realizat în localitatea Dumbrăveni.

Contactat de reporterii noștri, primarul comunei Dumbrăveni, Valentin Tîlvăr, a declarat că este un proiect așteptat deoarece sunt foarte multe solicitări din partea tinerilor care își doresc să aibă o locuință. „Este o investiție care se alătură altor proiecte din care amintim: reabilitarea și asfaltarea a aproape 9 kilometri de străzi, mai exact, este vorba de modernizarea unui număr de 26 tronsoane de strazi; modernizarea drumurilor de exploatație agricolă; extinderea rețelei de canalizare și racordarea acesteia la stația de epurare. De asemenea, mai avem în derulare un proiect care vizează construirea unei creșe care va fi amplasată în imediata apropiere a celor două blocuri ANL. În acest moment, la nivelul comunei Dumbrăveni avem în derulare investiții în valoare de  peste 72 de milioane de lei“, a precizat primarul Valentin Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?