Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

David Preda și prof. Octavian Iuliu Dragomir, premiați la Academia Română pentru medalia de aur obținută la Olimpiada Internațională de Geografie

Postare Facebook, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, 1 martie 2024:

Excelența în Geografie, premiată la Academia Română!

Vineri, 23 februarie 2024, în Aula Magna a Academiei Române, s-a desfășurat un eveniment geografic menit să sporească vizibilitatea, interesul și să promoveze rezultatele disciplinei noastre, GEOGRAFIA. În prima parte a evenimentului a avut loc festivitatea de premiere a elevilor români, medaliați la Olimpiadele Internaționale de Geografie, în anul 2023.
Județul Vrancea a fost reprezentat de Preda David Ștefan, elev al Colegiului Național “Unirea ” din Focșani, care a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie, desfășurată în luna august, la Bandung în Indonezia.
Pentru excelență și pentru recunoașterea muncii depuse a fost premiat domnul Dragomir Iuliu Octavian, profesor coordonator al elevului premiat.
În a doua parte a acestui eveniment organizat de Institutul de Geografie al Academiei Române și Societatea de Geografie din România, s-a desfășurat Sesiunea de Comunicări științifice intitulată „Geografia în contextul modificărilor globale ale mediului – realizări și perspective în educația geografică”. Între temele de interes major au fost: ” Geografia în contextul educației pentru excelență” , ”Consecințe ale schimbărilor climatice asupra sănătății umane, habitatului și economiei” și ”Cercetări geografice privind adaptarea sistemelor socioeconomice și de mediu la schimbările climatice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?