Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Prefectul Halici: Peste zece mii de elevi din trei orașe și 20 de comune din Vrancea vor beneficia de programul „Masă Sănătoasă”

Prefectul județului, Nicușor Halici, a anunțat ieri că peste zece mii de elevi din trei orașe și 20 de comune din Vrancea vor beneficia de programul „Masă Sănătoasă”. „În centrul atenției – Oameni în primul rând! Suntem bucuroși să anunțăm că mai multe școli din județul Vrancea vor beneficia de finanțare guvernamentală pentru implementarea programului „Masă Sănătoasă”. Cu sprijinul Guvernului României, 10.232 de elevi vrânceni vor experimenta bucuria unei mese sănătoase zilnice, contribuind la promovarea unui stil de viață echilibrat. Ne mândrim să facem parte din această inițiativă generoasă, susținând sănătatea și bunăstarea viitorului nostru. Împreună construim un viitor sănătos și prosper!”, a precizat Nicușor Halici.

Conform anexei publicate de prefect, cei mai mulți elevi – 1.892 – vor fi din Slobozia Bradului, iar cei mai puțini – 58 – din Răstoaca. Vor beneficia de programul „Masă Sănătoasă” elevi din:

Focșani – Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”

Adjud – Școala Gimnazială „Principele Radu”

Mărășești – Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu”, Școala Gimnazială nr.2

Răstoaca, Păunești, Sihlea, Homocea, Gura Caliței, Poiana Cristei, Tănăsoaia, Slobozia Bradului, Ciorăști, Jariștea, Tâmboești, Suraia, Ruginești, Vidra, Bordeasca Veche, Ploscuțeni, Andreiașu, Măicănești, Biliești, Vintileasca.

Conform ministrului Educației, Ligia Deca, la nivel național, „mai mult de 450.000 de copii din peste 1.200 de școli vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă, în fiecare zi de cursuri, prin Programul Național „Masă sănătoasă”! Alți aproximativ 100.000 de copii beneficiază de o măsură similară prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS)!”. Ministrul a precizat că Guvernul a aprobat miercuri „repartizarea pe unități sau subdiviziuni administrativ-teritoriale și pe unități de învățământ a sumei prevăzute în bugetul de stat pe anul 2024, pentru finanțarea Programului Național „Masă Sănătoasă”.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?