Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603
Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603

Alegeri prezidenţiale pe 15 şi 29 septembrie; pe 8 decembrie – parlamentarele; stop racolărilor de primari între PNL şi PSD

Premierul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri seara că în coaliţia de guvernare s-a stabilit ca alegerile prezidenţiale să aibă loc pe 15 şi 29 septembrie, iar alegerile parlamentare pe data de 8 decembrie. Marcel Ciolacu a fost întrebat, într-o emisiune la România TV, dacă au fost „bătute în cuie” datele pentru alegeri. „În acest moment, în coaliţie am stabilit foarte clar: sunt alegeri comasate locale cu europarlamentare pe data de 9 iunie, pe data de 15 septembrie şi 29 septembrie – alegerile prezidenţiale, turul unu şi turul doi, şi pe data de 8 decembrie avem alegerile generale, pentru Parlamentul României. În coaliţie aşa am stabilit. Urmează şi PNL să treacă aceste date, cred că duminică, prin votul din interiorul partidului”, a precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD. El a adăugat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă cu tot ce implică aceste alegeri, care va fi trimisă la Parlament pentru a deveni lege.

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut un apel pentru oprirea racolărilor de primari între PNL şi PSD, el adăugând că acestea reprezintă „o calicie fără rost”. „Chiar dacă ne-am înţeles pe această temă, am considerat că există un ‘t 0’ în care nu se mai întâmplă chestiunea asta. Backgroundul celor două partide politice, au în spate o istorie a acestei confruntări, acestei lupte între PNL şi PSD. (…) Şi atunci chestiile astea vin într-un anumit ritm pe care ne străduim să-l estompăm cât de mult se poate. Ca atare fac apel la toată lumea şi consider că este onest din partea noastră să oprim această… Lumea nu face altceva decât să râdă de noi”, a afirmat Ciucă, miercuri, la Antena 3. Ciucă a menţionat că tema racolărilor de primari „a fost discutată franc în coaliţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?