Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Șoferi băuți sau fără permise, depistați de polițiști în trafic


Depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism deși avea permisul reținut și dovada înlocuitoare expirată

La data de 7 iulie a.c., ora 02.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, de 23 de ani, din comuna Cotești. Cel în cauză a prezentat o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere expirată din data de 27 iunie a.c..
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule, sub influența alcoolului

La data de 7 iulie a.c., ora 20.30, un bărbat, de 25 de ani, din județul Neamț, a condus un autoturism pe DJ 204 D, pe direcția Hîngulești-Vulturu și, observând echipajul de poliție din cadrul Secției de Politie Rurală Nănești, a oprit, locul său la volan fiind luat de pasagera dreapta față, după care autoturismul s-a pus din nou în mișcare către satul Hângulești.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 7 iulie a.c., ora 23.35, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat, de 22 ani, din comuna Cîmpineanca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cuza-Vodă din municipiul Focșani, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,54 mg/l alcool în aerul expirat.

Duminică, 8 iulie a.c., ora 02.55, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat pe Bulevardul București, un bărbat, aflat la volanul unui autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, autoturismul i-a fost încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de către deținătorul vehiculului în cauză, pasager în autoturism, deși cunoștea că acesta se afla sub influența alcoolului.
 
Un alt dosar penal a fost întocmit de polițiștii Secției de Poliție Rurală  3 Vidra după ce au depistat pe raza de competență un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Năruja, aflat la volanul unui autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale.

Polițiștii vrânceni recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic și să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi  alcoolice. Consumul de alcool scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor, respectiv capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului.
Acțiunile polițiștilor vor continua pentru creșterea siguranței participanților la trafic!

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 9 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?