Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609
Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609

Senatul Universităţii Bucureşti revalidează hotărârea de retragere a titlului de Doctor Honoris Causa acordat lui Ceauşescu

Senatul Universităţii din Bucureşti a revalidat, miercuri, hotărârea de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea din Bucureşti lui Nicolae Ceauşescu. „Senatul Universităţii din Bucureşti (UB) a decis, de jure, în şedinţa de miercuri, 21 februarie 2024, revalidarea hotărârii de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa (DHC) acordat de Universitatea din Bucureşti lui Nicolae Ceauşescu. Această decizie o validează pe cea din perioada decembrie 1989 – ianuarie 1990, care, deşi nu a putut fi identificată în arhivă, de facto a fost în vigoare tot acest timp”, informează un comunicat al instituţiei de învăţământ, semnat de purtătorul de cuvânt al Universităţii din Bucureşti, Bogdan Oprea.

Situaţia de condamnare definitivă şi irevocabilă a lui Nicolae Ceauşescu din data de 25 decembrie 1989 se înscrie, conform sursei citate, printre cazurile explicite de retragere a titlurilor onorifice de DHC acordate, conform Regulamentului Universităţii din Bucureşti în domeniu. Nicolae Ceauşescu nu figura, nici până în prezent, pe lista oficială, publicată inclusiv pe site-ul www.unibuc.ro, a posesorilor titlului onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?