Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Vrâncean condamnat pentru agresarea a doi frați minori, care avuseseră o altercație cu fiica sa

Un vrâncean a fost condamnat la închisoare cu suspendare și obligat să achite despăgubiri către doi frați minori, după un incident pe care aceștia din urmă îl provocaseră vizavi de fiica inculpatului. Conflictul a avut loc în primăvara anului 2022, când, după cum s-a reținut în rechizitoriu, tinerii agresați au intrat într-o altercaţie verbală cu fiica inculpatului, la un loc de joacă. Fata a mers acasă și i-a povestit plângând tatălui că mai mulţi copii, mai mari ca ea, au încercat să o agreseze, i-au adresat cuvinte jignitoare şi ameninţări cu moartea, ceea ce a fost suficient pentru ca bărbatul să încerce să facă singur dreptate…. cu pumnii.

Inițial, bărbatul a arătat că dorea doar să discute cu cei vizați, așa că a mers la respectivul loc de joacă. Nu i-a găsit pe tineri, așa că a mers într-un parc din apropiere, folosind bicicleta fiicei sale, iar în momentul în care i-a văzut pe cei pe care îi căuta, a încercat să îl lovească cu pumnul pe unul dintre frați. Acesta s-a ferit, însă inculpatul a reușit ulterior să îl lovească cu pumnul, după care l-a tras și l-a trântit la pământ, unde a continuat să îl lovească cu picioarele. În acel moment, fratele celui agresat a sărit în spatele bărbatului, însă acesta din urmă a reușit să îl îndepărteze, începând să îl lovească cu picioarele, până când acesta nu s-a mai mișcat.

În rechizitoriu se precizează că după toate cele de mai sus, inculpatul s-a urcat pe bicicletă şi a plecat de la faţa locului. Cu toate acestea, în timpul anchetei la dosar au fost obținute inclusiv probe video, anume imagini surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zona locului de joacă şi în apropiere de parc. În timpul anchetei, inculpatul a explicat că nu își propusese să lovească pe cineva, însă în momentul în care a observat persoanele vătămate a acţionat agresiv imediat pentru că din experienţa sa de viaţă ştie că există riscul ca oponentul să scoată un cuţit, ori să lovească pe „neveu”.

Acesta a mai precizat că nu a dorit să fie o victimă, însă, după cum s-a dovedit, i-a transformat pe cei doi frați în victime. Victime care s-au constituit parte civilă împotriva inculpatului cu 20.000 lei fiecare – daune morale şi 10.000 lei – daune materiale. Din aceste sume, instanța a acordat doar o parte, prin sentința de condamnare, care a putut fi atacată cu apel: „(…) va aplica inculpatului (…) o pedeapsă de 8 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de „lovirea sau alte violenţe”, (…) împotriva persoanei vătămate (…). (…) va aplica inculpatului (…) o pedeapsă de 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de „lovirea sau alte violenţe”, (…) împotriva persoanei vătămate (…).

(…) constată că infracţiunile pentru care inculpatul a fost pedepsit sunt concurente. (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 8 luni închisoare, la care adaugă o tremie din cuantumul celeilalte, respectiv 2 luni, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă a închisorii de 10 luni. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere (…), pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria com. Păuleşti, judeţul Vrancea sau la Şcoala Gimnazială Păuleşti, judeţul Vrancea, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

(…) admite în parte acţiunea civilă şi obligă inculpatul la plata sumei de 3.500 lei cu titlu de daune morale şi a sumei de 38 lei, cu titlu de daune materiale către partea civilă (…), precum şi la plata sumei de 3.000 lei, cu titlu de daune morale şi a sumei de 38 lei, cu titlu de daune materiale către partea civilă (…). Ia act că persoanele vătămate au fost asistate de către avocat desemnat din oficiu, în procedura camerei preliminare şi a judecăţii, precum şi de faptul că inculpatul a fost apărat de avocat ales. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 650 lei, către stat, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi în faza de judecată”.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: vecstock – https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?