Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609
Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609

Deputatul Laurențiu Marin: USR vrea privatizarea mascată a sistemului public de sănătate din România

Deputatul Laurențiu Marin a declarat că Partidul Social Democrat „se va opune categoric tentativei USR de a drena banii din sistemul asigurărilor sociale de sănătate către clientela de partid”. Potrivit parlamentarului vrâncean, „după ce a irosit 1 miliard de euro din bugetul Sănătății pe achiziții supradimensionate de vaccinuri COVID-19, USR vrea să dea încă o lovitură grea sistemului public de sănătate din România”.

          „Așa-zisul „Pilon II pentru Sănătate”, propus cu surle și trâmbițe de USR, este de fapt o tentativă ticăloasă de privatizare mascată a sistemului social de asigurări de sănătate, în beneficiul unei clientelei de partid. Propunerea legislativă a USR înseamnă nu doar subminarea sistemului public de sănătate și a posibilităților celor cu venituri mici de a beneficia de servicii medicale corespunzătoare, ci și imposibilitatea spitalelor de stat de a se mai finanța, știut fiind că toate cazurile grave sunt trimise la stat. Așa-zisa libertate de a alege o firmă privată de asigurări medicale se aplică doar celor care își vor permite să plătească diferența dintre cei 165 de lei direcționați din CASS și valoarea totală a asigurării private“, a afirmat deputatul vrâncean.

          Laurențiu Marin a arătat că pentru cea mai mare parte a populației, proiectul USR înseamnă mai puține servicii medicale, ca urmare a scăderii finanțării din sistemul public de sănătate. În plus, susține deputatul vrâncean, „știm cu toții că toate cazurile grave, dificile, sunt trimise la stat, care ar avea conform proiectului USR mai puține fonduri la dispoziție“. „Prin această propunere legislativă, USR calcă în picioare conceptul de solidaritate socială, care presupune coeziune și ajutor reciproc între membrii societății. Conform Art. 1 din Constituție, România este „stat social”, în care sănătatea nu e o marfă tranzacționată la tarabă contra-cost, ci un drept fundamental, garantat pentru toți cetățenii români“, a mai precizat deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?