Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

CJ Vrancea a achiziționat o autospecială de primă intervenție pentru ISU

Consiliul Județean Vrancea a achiziționat pentru Inspectoratul de Stat pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny“ Vrancea o autospecială 4×4 de primă intervenție cu dotare specifică, pentru misiuni de protecție civilă.

Autospeciala va fi destinată intervenţiei la stingerea incendiilor în diferite zone, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție şi utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spaţii închise, dar şi la misiuni de descarcerare ușoară.
Consiliul Județean Vrancea a mai achiziționat anul trecut un kit detector portabil de agenți chimici, care face parte acum din echipamentul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” Vrancea. Este vorba despre un spectrometru de masă portabil, format din 3 componente ce pot fi utilizate fie individual, fie în rețea, care permit acoperirea extinsă a terenului în căutarea și detectarea agenților chimici industriali. O componentă a kitului poate fi atașată unei drone terestre sau aeriene, fiind controlată la distanță pentru misiuni specifice. În plus, una dintre componente este echipată cu un detector de radiații nucleare, ce poate măsura radiațiile gamma și razele X.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny“ Vrancea are misiunea de prevenire, monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor calificat în zona de competență a unității, având ca scop pregătirea și protecția populației, salvarea vieții și asigurarea condițiilor necesare supraviețuirii în situații de urgență, protecția valorilor culturale, arhivistice, de patrimoniu și a bunurilor materiale, precum și a mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?