Trupa AC/DC revine în Europa după opt ani de absenţă

0
99

AC/DC, legendara trupă de hard rock absentă de pe scenele europene timp de opt ani, se va întoarce pentru un turneu european în 2024 cu Brian Johnson la voce, a anunţat luni formaţia australiană, informează AFP. Turneul se va desfăşura între 17 mai în Germania şi 17 august în Irlanda, cu o escală în Franţa, pe 13 august, pe Hipodromul Paris-Longchamp (biletele vor fi puse în vânzare vineri, la ora 10.00, ora Parisului). Acesta se numeşte „Power Up”, după ultimul lor album de studio din 2020, care a ajuns pe primul loc în circa 20 de ţări la momentul lansării.

Brian Johnson a cântat pe acest disc, deşi în 2016 fusese înlocuit de Axl Rose, de la Guns N’ Roses, în calitate de solist al trupei AC/DC, din cauza unor probleme de auz. Johnson, în vârstă de 76 de ani, foloseşte acum echipamente auditive de ultimă generaţie. Cealaltă celebritate a trupei este chitaristul Angus Young, în vârstă de 68 de ani, care poartă încă uniforma sa de şcolar retro. Trupa a vândut în total peste 200 de milioane de discuri în cariera sa. Acest turneu european face parte din aniversarea a 50 de ani de existenţă a formaţiei, care a susţinut primul său concert pe 31 decembrie 1973 la Chequers Nightclub din Sydney, Australia.

 

Istoria trupei AC/DC este una tumultoasă. Primul solist, Bon Scott, a murit în 1980, iar Malcolm Young – chitarist şi co-fondator în 1973 al trupei împreună cu fratele său Angus (scoţieni stabiliţi în Australia) – a decedat în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here