Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO și FOTO: Prefectul Nicușor Halici: Haideți să luptăm cu flagelul care ne distruge copiii și viitorul

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, a avut loc vineri o dezbatere în vederea prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive în rândul elevilor vrânceni, în cadrul campaniei „O singură dată poate deveni mereu!”. Au participat elevi, profesori, consilieri școlari, directori și reprezentanți ai Consiliului Județean și ai Instituției Prefecturii, inspector școlar general, prof. Gabriela Daniela Marchitan.

„Mulțumim, în mod deosebit, doamnelor Monica Manolache – Inspectoratul Județean de Poliție, Ana Gherman – Agenția Națională Împotriva Traficului de persoane, Crina Munteanu – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate, Ionelia Neacșu – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și Viorica Pușcașu – avocat, Baroul Vrancea, pentru suportul specializat oferit în dezbaterile cu participanții. Am adresat atât elevilor, cât și părinților, rugămintea de a-și face timp să discute unii cu alții, precum și cu dascălii lor, despre riscurile și consecințele la care sunt expuși tinerii: de la curiozitate, consum ocazional, până la dependență și distrugerea oricărei speranțe de a-și construi un viitor, este o distanță foarte mică. Dorim tuturor tinerilor să aleagă un viitor sănătos”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a ISJ Vrancea.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, prefectul Nicușor Halici a transmis: „Haideți să luptăm cu flagelul care ne distruge copiii și viitorul!”. „Drogurile, violența în mediul școlar și traficul de persoane sunt probleme cu care ne confruntăm din ce în ce mai des. Sunt probleme cărora noi, autoritățile județene și cele locale, ONG-uri, dascăli, părinți și întreaga societate trebuie să le găsim o rezolvare pentru a le oferi copiilor noștri un viitor sigur, o șansă de a crește sănătoși și de a-și alege un drum drept în viață.

Întâlnirea care a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, a fost o nouă ocazie de a discuta deschis despre aceste probleme pe care nu trebuie să le minimizăm, ci dimpotrivă, trebuie să avem curajul și determinarea de a le analiza și de a găsi, propune și susține soluții aplicate. Dacă activitatea de prevenire este prezentă în mediul școlar și în rândul tinerilor vrânceni, dacă activitatea de combatere este eficientă, dacă vom găsi soluții mai bune de a-i consilia pe cei care au nevoie de sprijin pentru a renunța la consumul de droguri, vom face un pas important pentru viața și sănătatea copiilor noștri. Iar pentru acest lucru, eu personal, în calitate de prefect al județului Vrancea, voi continua să fac toate eforturile instituționale de a lupta cu toate armele împotriva celor care profită de inocența tinerei generații!”.

Sursa galerie foto: Facebook/Inspectoratul Școlar Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?