Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO! Ministrul Transporturilor, prezent în Vrancea: Au fost reluate lucrările pe cele 4 tronsoane ale autostrăzii Buzău-Focșani (82,44 km), secțiune a A7

Ministrul PSD al Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a verificat astăzi „stadiul lucrărilor la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada A7, tronsonul 2 Ploiești-Buzău (loturile 1 și 2) și tronsonul 3 Buzău-Focșani (loturile 1,2,3 și 4)”.

La acțiunea din Vrancea au fost prezenți prefectul județului, Nicușor Halici, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

Ministrul Grindeanu a precizat că „au fost reluate lucrările și pe cele 4 tronsoane ale autostrăzii Buzău-Focșani (82,44 km), secțiune a #A7!

Constructorul român înregistrează până acum progrese fizice cuprinse între 26% și 29% pe cele 4 tronsoane.
Conform contractelor, anul acesta trebuie finalizate Tronsoanele 1 (Buzău-Vadu Pașii, 4,6 km0 și 4 (Mândrești- Munteni, 10,94 de km).
Tronsoanele 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat, 30,8 km) și 3 (Râmnicu Sărat- Munteni, 36,1 km) au termene contractuale de finalizare anul 2025.
Cele 4 tronsoane, a căror construcție este finanțată prin #PNRR, au o valoare însumată de 4,23 miliarde de lei (fără TVA).
Creșterea progresivă a ritmului de lucru va face posibilă deschiderea circulației anul acesta pe cel puțin 10,94 km din această secțiune a A7 (parte din Autostrada Moldovei)”.
***************************************************************

Prefectul Nicușor Halici: „Autostrada Moldovei Românii înainte de orice!

La un an de zile de la începerea lucrărilor, azi constructorul a ajuns la stadiul de asfalt pe multe tronsoane de pe lotul A7 Focșani. Avem șanse mari ca la sfârșitul verii să circulăm pe autostradă pe lotul cunoscut Cocoașa de la Focșani. Un alt aspect important este că acest tronson de autostradă va prelua traficul de pe centura Focșani! Spor la muncă! Așa să ne ajute Dumnezeu!”.
************************************************************

De asemenea, Sorin Grindeanu a precizat că „lucrările pe primele două loturi ale Autostrăzii Ploiești- Buzău (63,25 km) avansează într-un ritm bun!

Chiar dacă suntem în perioada de iarnă, constructorii au reluat lucrările.
Astfel, pe primul Lot (Dumbrava- Mizil), cu o lungime de 21 km, asocierea româno-italiană a ajuns la un stadiu fizic de 43%. Valoarea acestui contract este de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).
Pe Lotul 2 (Mizil- Pietroasele), construit de o asociere româno-bulgară, lucrările au un stadiu fizic de aproximativ 42%.
Construcția acestui lot, cu o lungime de 28,35 km, costă 1,24 miliarde de lei (fără TVA).
Ritmul trebuie să crească însă pe măsură ce vremea se va îmbunătăți, având în vedere că ambele loturi (cu o lungime însumată de 49,35 km) au termen de finalizare anul acesta!
Pe Lotul 3 (Pietroasele- Municipiul Buzău), cu o lungime de 13,9 km, lucrările urmează să înceapă pe data de 1 martie 2023.
Asocierea de constructori turci are la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor.
Construcția tronsoanelor din A7 (Autostrada Moldovei), între Ploiești și Pașcani, este finanțată prin #PNRR, motiv pentru care lucrările trebuie finalizate cel mai târziu în 2026”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?