Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Handbal Liga Națională – Prestație memorabilă a focșănenilor!

 

  • Dinamo București – CSM Focșani 2007 31-26 (14-17)

 

Formații

Dinamo București: Cupara – 1 gol, Heidarirad – Buguleț – 2, Cenic – 1, Dedu – 1, Racoțea – 1, Negru – 2, Alex Pascual, Kukic – 8, Kasparek – 4, Stanciuc, Kuduz – 4, Akimenko – 6, Bokhan, Ali Zein  -1, Militaru.

Antrenor, Xavier Pasqual

 

CSM Focșani 2007: Bucătaru, Marocico, Cloșcă – Rață – 2, Pavlov – 2, Golea – 2, Miroiu – 1,Trkulja -1, Popovici, Toboșaru, Mocanu – 2, Lazoreac, Roșu – 5, Eros – 2, Simsar – 5, Makrishin – 4.

Antrenor, Dalibor Cutura

 

Handbaliștii de la CSM Focșani 2007 au avut o primă repriză senzațională, de ținut minte, în partida jucată vineri, 2 februarie, în Sala Dinamo, în compania campioanei și liderului la zi al Ligii Naționale de handbal, Dinamo București. Cu un handbal curat, plin de fantezie și eficiență în atac și solid în apărare, i-au transformat pe foarte valoroșii lor adversari în anonimi! Ofensiva condusă de Yakup Simsar în locul lui Sașa Marijanac rămas la Focșani bolnav de gripă, a marcat de 17 ori, iar defensiva, cu Alexandru Bucătaru impresionant în poartă, a primit doar 14 goluri. Focșănenii au condus cu 7-6, în minutul 10, 13-8, în minutul 24, 17-11 în minutul 28, prima parte a întâlnirii încheindu-se cu 14-17. În repriza a doua, cu o apărare în care nou intratul în poartă Vladimir Cupara, unul dintre cei mai buni portari ai hadbalului european și o linie de 9 metri mereu refrișată cu jucători veniți odihniți de pe bancă, Dinamo a fost impenetrabilă 11 minute în care a marcat de șase ori și a întors de la 14-17 la 20-17. Bucureștenii păreau de neoprit în condițiile în care la oaspeți – lipsiți în apărare și de Ragea, accidentat – începea să se observe oboseala. Diferența în favoarea campionilor nu a crescut decât până la cinci goluri în final, rezonabilă dacă sunt avute în vedere absențele din lotul oaspeților. Tehnicienii Focșaniului au avut excelenta inspirație de a-l folosi pe Simsar o bună perioadă conducător de joc, înlocuit apoi cu succes de juniorul Alexandru Golea, excelent și la finalizare. Foarte bine a jucat și David Pavlov, care i-a trimis de două ori din extremă mingea în poartă lui Cupara! Alex și David au confirmat în meciul cu Dinamo prestațiile de la Naționala de Tineret și au arătat că se poate conta pe ei în meciurile din Ligă!

Rezultatele celorlalte jocuri din etapa a 15-a a Ligii Naționale au coborât pe CSM Focșani 2007 pe locul 8 al clasamentului. Marți, 6 februarie, focșănenii vor întâlni în Cupa României, în deplasare, pe CSM Alexandria, iar duminică, 11 februarie, de la ora 18:30, vor evolua în Sala Polivalentă în compania HC Buzău 2012.

Sursa foto: Facebook CS Dinamo București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?