Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Consiliul Județean Vrancea. Se lucrează la proiectarea noului spital județean de urgență din Focșani

Societățile Atelier Unbuilt SRL și NKY Architects & Engineers vor realiza proiectarea noului spital județean din Focșani. Asocierea amintită a câștigat licitația organizată pe SEAP de Consiliul Județean Vrancea, proiectarea urmând să fie realizată pentru suma de 17,5 milioane de lei. Pentru realizarea acestui obiectiv vor fi realizate următoarele categorii de activităţi: elaborarea documentațiilor pentru obținere avize/ acorduri/ autorizații, a proiectului/ documentației tehnice de autorizare a lucrărilor de construire, inclusiv Studii privind conformitatea cu reglementările naţionale şi UE în domeniul securităţii, siguranţei şi interoperabilităţii,

respectiv Studiul privind încadrarea în cerinţele standardelor de securitate aeroportuară şi Studiul de obstacolare, avizate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, (necesare pentru funcționarea heliportului), a documentației de organizare a execuției lucrărilor, a Proiectului Tehnic, Detaliilor de execuție, Caietelor de Sarcini și Listelor de cantități de lucrări, inclusiv Fișe tehnice. De asemenea, firma va asigura asistență tehnică din partea Proiectantului (ca membru al echipei  Antreprenorului) în sensul depunerii și susținerii, în numele și pe seama Beneficiarului, a documentațiilor la instituțiile emitente ale avizelor de specialitate, inclusiv ridicarea avizelor, autorizațiilor, acordurilor.

Totodată, administrația județeană a anunțat ieri că intenționează să solicite de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea aviz de gospodărire a apelor/ aviz de amplasament pentru realizarea lucrărilor „Construire Spitalul Județean de Urgență Focșani – județul Vrancea”, din Municipiul Focșani, intravilan CF70881, 70735, 70861, T80, P422/1, P422/2, P424/1, T88, P435, județul Vrancea. „Această investiție este nouă. Ca rezultat al procesului de construire și funcționare vor rezulta temporar/ permanent (…) ape uzate tehnologice ce se vor evacua în rețeaua de canalizare publică a municipiului Focșani, după ce au fost preepurate printr-o stație de tratare pentru ape uzate”, se arată în anunțul Consiliului Județean.

De reținut că anul trecut, Consiliul Județean Vrancea a reactualizat Studiul de Fezabilitate pentru construirea noului spital județean de urgență. Practic, Studiul de Fezabilitate a fost actualizat pentru un spital care va avea o suprafață mai mică decât cea prevăzută inițial și asta pentru a putea fi depus spre finanțare prin Programul Sănătatea, Construire  Spitale Județene noi, derulat de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene. „Nu este vorba despre un nou Studiu de Fezabilitate, ci despre o reactualizare a SF-ului în așa fel încât toate cele 450 de paturi din actualul spital județean să fie relocate într-un spațiu nou.

Cu posibilitatea de extindere a noului spital în perioada următoare, cu săli de operație, cu heliport, cu tot ceea ce presupune acest spațiu. În spațiul actualului spital județean nu se mai poate funcționa. Să ne ferească Dumnezeu de un cutremur că o să avem o mare problemă la spitalul județean”, a afirmat președintele Cătălin Toma. Inițial, noul Spital din Focșani era prevăzut cu 900 de paturi (775 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori).

După actualizarea Studiului de Fezabilitate, noul spital este prevăzut să aibă 450 de paturi, adică același număr de paturi pe care îl are actualul Spital Județean.

De reținut că, inițial, în studiul de fezabilitate suprafaţa total construită propusă (clădire principală+anexe) era de 20.030 mp., iar suprafaţa totală desfăşurată propusă (clădire principală+anexe – include etajele) era de 117.405 mp. În Studiul de Fezabilitate actualizat această suprafață va fi redusă, dar ceea ce este cel mai important este faptul că acest spital va fi construit modular, ceea ce va permite ca ulterior să fie adăugate noi spații și funcționalități.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?