Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Bătrână imobilizată la pat, prădată în propria casă; autorul nu a fost identificat niciodată

O bătrână din Vrancea, imobilizată la pat și care locuiește singură, a rămas fără pensie și telefon, care i-au fost sustrase de un hoț la finele anului 2022. Autorul nu a putut fi identificat, iar procurorii au emis o ordonanță de renunțare la urmărirea penală, care ulterior a fost confirmată și de instanță. Ancheta a durat însă aproape un an, după ce o vecină a părții vătămate a sunat la 112 pe 30 decembrie 2022 și a anunțat că persoane necunoscute au intrat în locuința acesteia.

În acea zi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru furt calificat, în condițiile în care autorul sustrăsese chiar din camera unde se afla partea vătămată o geantă în care acesta avea 1.100 lei, un card bancar și buletinul, precum și un telefon mobil în valoare de aproximativ 300 lei. Fapta fusese comisă aproape de miezul nopții, după cum avea să relateze bătrâna, care a povestit în timpul anchetei că a auzit unele zgomote la ușa de acces, apoi ușa de la cameră a fost forțată, iar în interior a pătruns o persoană.

Pentru că în cameră era întuneric, persoana vătămată și-a dat seama doar că era vorba despre un bărbat, ținând cont de constituția corporală și de voce – acesta îi spusese să stea liniștită că nu intenționează să-i facă rău. Într-adevăr, femeia nu a fost agresată fizic sau verbal și nici amenințată de bărbatul care a intrat și i-a sustras banii și bunurile. Și, chiar dacă aceasta a strigat după ajutor, nu a fost auzită de nimeni, deoarece locuia singură într-una din camerele imobilului construit în spatele curții.

Singurul ajutor permanent al femeii venea din partea vecinei care anunțase fapta la 112, însă aceasta venea dimineața, pentru a o așeza în cărucior, iar seara la culcare o așeza în pat, iar ulterior îi încuia ușa de acces în cameră. Povestea părții vătămate s-a dovedit a fi reală, la locul faptei fiind identificate urme de forțare la ușa de acces, însă nu au fost găsite alte probe care să conducă la stabilirea identității autorilor.

Mai mult, în rândul vecinilor nu au fost identificați martori oculari, ținând cont că fapta a fost comisă la o oră târzie în noapte, camera aflându-se în partea din spate a curții, iar persoana vătămată, imobilizată fiind la pat, chiar dacă a strigat după ajutor, nu a fost auzită. Anchetatorii au încercat să găsească alte probe, dar la fața locului nu au fost identificate sisteme de supraveghere video, astfel că, în ciuda eforturilor, autorul a rămas necunoscut.

 

Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?