Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Parchetul Vrancea are un nou procuror adjunct și un nou șef al Secției UP

Începând cu prima zi a lunii februarie se schimbă structura de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Noul procuror șef adjunct va fi procuroarea Anca Dorina Rîșca, aceasta fiind până la acest moment procuror șef Secție Urmărire Penală (UP) la PT Vrancea. Secția nu va rămâne însă fără conducere, dat fiind că, de la aceeași dată – 1 februarie, funcția urmează a fi ocupată de procuroarea Iuliana Bătrânu.

Cele de mai sus au fost decise săptămâna aceasta de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care a hotărât de asemenea, cu unanimitate, și „delegarea în funcția de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani a domnului ROTARU LAURENŢIU, prim-procuror adjunct în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 01.02.2024, până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

În ceea ce privește PT Vrancea, cel care a deținut funcția de adjunct al unității, procurorul Nicolae Pîrcălăbescu, a fost admis la concursul pentru a ocupa un post la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Această fiind situația, în urma propunerii transmise CSM, Secția pentru procurori a decis „delegarea în funcția de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea a doamnei RÎȘCA ANCA DORINA, procuror în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 01.02.2024, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Totodată, a doua decizie privind-o pe procuroarea Rîșca a fost aceea de „încetarea delegării în funcția de procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea”, hotărâre urmată de admiterea propunerii de delegare „în funcția de procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea a doamnei BĂTRÎNU IULIANA, procuror în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 01.02.2024, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?