Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Cum să alegi un creion de ochi?

Ochii – oglinda sufletului, iar multe dintre noi, fetele, vrem să facem privirea mai expresivă și mai seducătoare….. Un machiaj de înaltă calitate va sublinia frumusețea ochilor, dar cheia succesului stă în alegerea corectă a produselor de înfrumusețare. Creionul de ochi este una dintre cele mai simple și mai magice modalități de a face rapid privirea mai luminoasă și de a sublinia partea superioară a feței.

Cum să alegi un creion de ochi? Care sunt principalele avantaje ale acestui produs cosmetic? Pentru ce culoare să optezi? Îți spunem în articolul de astăzi!

Care sunt principalele avantaje ale creionului de ochi?

– cu ajutorul acestuia poți sublinia, netezi și chiar schimba conturul ochilor tăi;

– dintr-o săgeată obișnuită, poți crea un look de seară prin estomparea liniei;

– o varietate de nuanțe îți permite să alegi produsul potrivit pentru ținuta ta.

Tipuri de creioane de ochi

Creioanele de ochi sunt de mai multe tipuri. Fiecare dintre ele are propriile funcții și caracteristici.

  1. Creionul de conturare – un produs universal, se folosește pentru a trasa conturul genelor.
  2. Kayal – un creion foarte moale, se folosește pentru a desena mucoasa și pentru a crea smokey eye.
  3. Liner – un creion subțire care arată ca un eyeliner lichid. Este foarte ușor de aplicat, îți permite să trasezi linii subțiri.
  4. Creion-fard – datorită moliciunii sale, este ușor de estompat. Poate fi folosit ca umbră sau ca bază pentru crearea unui smokey eye.

    Cum să alegi creionul de ochi? Criterii de bază
    1. În primul rând, acordă atenție din ce material este făcut creionul de ochi. Este mai bine dacă este fabricat din lemn masiv. Plasticul nu este cel mai bun material. Deși creioanele din plastic sunt mai comode și mai practice decât cele din lemn, dar din punct de vedere medical pot afecta negativ sănătatea ochilor, provocând alergii. Lemnul, pe de altă parte, cu condiția să nu fie rumeguș comprimat, are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii.

    Poți opta pentru creionul din lemn Slim Eye Pencil de la renumitul brand NYX Professional Makeup https://makeup.ro/brand/602810/. Textura cremoasă a produsului se așează ușor pe pleoape, pigmentarea bogată permite creionului să rămână pe piele toată ziua și să nu se estompeze, o mare varietate de nuanțe din paletă va impresiona chiar și pe cea mai sofisticată iubitoare de machiaj.

    2. Un creion de ochi de calitate trebuie să aibă un capac care se închide ermetic, dar se deschide destul de ușor. Dacă îndepărtezi capacul și observi pe mina produsului careva reziduuri – renunță la achiziție. Cel mai probabil, ingredientele incluse în creion s-au deteriorat sau le-a trecut data de expirare.
    3. Asigură-te că testezi creionul înainte de a-l cumpăra. Magazinele mari au testere speciale în acest scop – cu ajutorul lor poți alege culoarea și calitatea potrivită.
    4. Produsul de machiaj trebuie să aibă un miros plăcut sau inodor. În caz contrar, riști să cumperi un creion care nu este potrivit pentru utilizare. Acesta îți poate provoca o mulțime de probleme, inclusiv alergii, lăcrimare, mâncărimi și înroșirea pielii din jurul ochilor.
    5. Fii atentă și la calitatea minei. Dacă este prea moale, probabil că nu vei obține o linie netedă și uniformă. Iar o mină prea dură poate traumatiza pielea delicată a pleoapelor. Nu uita că, dacă trebuie să trasezi o linie subțire pe marginea pleoapei, este mai bine să cumperi un creion de lemn. Creionul din plastic este mai potrivit dacă intenționezi să estompezi linia.

Pentru ce culoare să optezi?

De cele mai multe ori, fetele aleg un creion negru clasic, dar noi îți sugerăm să privești mai larg și să nu te limitezi. Optează și pentru alte nuanțe, experimentează, creează look-uri noi pentru a-ți exprima personalitatea.

Dacă ai părul blond, atunci un creion maro este perfect pentru a-ți completa imaginea. Se îmbină perfect cu machiajul de zi cu zi și nu copleșește look-ul. De asemenea, poți acorda atenție creioanelor verzi și albastre în nuanțe pastelate.

Dacă părul tău este  închis la culoare, poți alege tonuri mai saturate, cum ar fi gri și albastru.

Toate nuanțele calde, în special cele de ciocolată, sunt potrivite pentru roșcate.

Evită creioanele de aceeași culoare cu cea a ochilor tăi.

Un creion alb este potrivit pentru toată lumea, este folosit pentru a mări vizual ochii, se aplică în colțurile interioare și pe mucoasă. Această tehnică te ajută să obții un aspect proaspăt și odihnit.

„Makeup.ro” oferă o selecție largă de produse cosmetice pentru fiecare gust. Aici vei găsi creioane de ochi la prețuri accesibile, dar care te vor surprinde prin calitatea lor ridicată. Alege și creează look-uri deosebite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?