Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

La numai 5 ani, Andrei Ilie este bolnav de cancer! El are nevoie de ajutorul nostru

          Andrei Ilie este un băiețel de 5 ani. La 2 ani a fost diagnosticat cu cancer la rinichi. Numele bolii, așa cum apare în biletul de externare de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfînta Maria” din Iași, unde a fost internat la 11 decembrie 2023, este Tumoră Malignă a rinichiului, cu excepția bazinetului renal. Boala i-a fost diagnosticată în 2021, moment din care Andrei a trecut prin operații, chimioterapie și alte proceduri medicale specifice în cazuri de cancer. În timpul internării din decembrie 2023 a continuat tratamentul chimioterapeutic, iar pe foaia de externare, între recomandări, apare ”alimentație diversificată adecvată vârstei, bogată în alimente ce conțin fier (carne roșie, ouă, spanac etc), continuare de tratament cu medicamente, reveniri la spital pentru reevaluări”.

          Am expus situația lui Andrei, copilul Vioricăi Ilie, crescută la Casa de Copii de la Dumitrești, care locuiește cu chirie în Focșani. Îl crește – și îl îngrijește singură, pentru că tatăl i-a părăsit când Andrei avea șase luni. ”Viața noastră nu a fost niciodată ușoară. Am crescut într-un cămin de copii, de aceea odată cu nașterea micuțului meu Andrei mi-am spus că viitorul lui va fi diferit de al meu. Va crește, va merge la școală și va deveni om mare. Însă cel mai important, el va avea pe cineva care să îl iubească și să fie alături de el tot timpul – ceva ce eu nu am avut. Însă lucrurile nu au stat întocmai cum îmi puneam eu nădejdea că va fi”, spunea Viorica Ilie într-un reportaj publicat pe pagina de facebook a Asociației ”Speranța pentru România”.

          Pentru că tot timpul îi este ocupat cu îngrijirea copilului, inclusiv cu însoțirea lui în spitale, Viorica Ilie nu are serviciu, singura sursă de venit pentru mamă și fiu fiind indemnzația pentru însoțitor a mamei.

Asociația ”Speranța pentru România” a inițiat la 14 decembrie 2023 o campanie de strângere de fonduri ca ”Suport financiar pentru a acoperi cheltuielile personale aferente bolii”. Campania are ca target suma de 7150 de Euro din care până marți, 23 ianuarie, fuseseră donați 1162 Euro.       

În același timp, un grup de persoane implicate, în mod consistent, în activități umanitare în Vrancea, reprezentat de Vasile Catană și Monica Șamu, s-a mobilizat și i-a ajutat pe Viorica Ilie și pe Andrei, inclusiv în demersurile pentru obținerea unei locuințe sociale de la Primăria Focșani. Doamna Monica Șamu mi-a spus că până acum demersurile nu au avut nici un rezultat și că mama lui Andrei face față foarte greu costurilor legate chirie, alimentație pentru Andrei, deplasare la clinici și altele asemenea. De aceea, face și prin intermediul Monitorului de Vrancea un apel de suflet către orice persoane care înțeleg marele necaz în care se află Andrei, copilul bolnav de cancer, și mama lui, să doneze pentru a le face suferința mai ușor de dus. Iar către Primăria Focșani face apelul să meargă pe calea cea mai scurtă pentru a-i atribui Vioricăi Ilie locuința socială de care are mare nevoie.

Sumele în lei pot fi depuse în contul RO88BTRLRONCRT0360998802  deschis la Banca Transilvania pe numele Ilie Viorica, Cod Client (CIF BT): 3609988.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?