Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Spectacol aviatic dedicat Unirii Principatelor Române; programul complet al manifestărilor de mâine

Aeronave de tip IAR-99 Șoim și IAR 330 Socat vor survola cerul Focșaniului, mâine, 24 ianuarie, într-un spectacol dedicat Unirii Principatelor Române. Acțiunea este realizată de aviatorii aparținând Bazei 95 Aeriene Bacău. Primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, a anunțat că evenimentul face parte din manifestările dedicate aniversării a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. Aeronavele vor survola zona centrală a Focșaniului în jurul orelor 16.30. Adică în timpul desfășurării ceremonialului militar în Piața Unirii din Focșani.

Reamintim că autoritățile locale și județene au pregătit un amplu program dedicat Unirii Principatelor Române. Cu ocazia aniversării a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române va fi organizat un program special cu Tur Pietonal Ghidat, Simpozion Internațional, Ceremonial Militar, Concert de Gală cu maestrul Gheorghe Zamfir și retragere cu Torțe a militarilor din Garnizoana Focșani. De la ora 10.00, la Catedrala Ortodoxă „Cuvioasa Parascheva” Focșani credincioșii sunt așteptați la Slujba de Tedeum oficiată de Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În continuarea programului, de la ora 12.00, la fostul Tribunal din Focșani va avea loc Simpozionul cu tema „Uniți prin Istorie. Spațiul Românesc la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române”, inițiat și organizat de Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani. „Vă invităm să participați miercuri, 24 ianuarie, între orele 12.00 – 14.00, la Muzeul Vrancei (fostul Palat de Justiție), la Simpozionul internațional „Uniți prin Istorie! Spațiul românesc la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române”, cu tema „Românii şi Războiul din Ucraina: Unitate, Solidaritate, Integrare Europeană”.

Evenimentul este organizat de Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” din Focșani, împreună cu Consiliul Județean Vrancea și Primăria Municipiului Focșani”, a transmis CJ Vrancea. Probabil cel mai așteptat moment al zilei – ceremonialul militar dedicat Unirii Principatelor Române – se va desfășura în Piața Unirii din Municipiul Focșani cu începere de la ora 16.00.

După momentul din Piața Unirii, la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” Focșani, maestrul Gheorghe Zamfir va susține de la ora 18.00 un concert extraordinar, împreună cu invitații săi de marcă – Alexandru Ilie și Orchestra Simfonică „Elite”, tenorul Alin Stoica, naistele Daniela Ioana Ghiță, Mădălina Lupu, Cornelia Tihon, dar și soprana Rodica Anghelescu.

În încheierea programului, de la ora 19.30, militarii Garnizoanei Focșani vor executa retragerea cu torțe cu plecare din Piațeta Teatrului, pe traseul Teatru – Bulevardul Republicii – Bulevardul Unirii – Bulevardul București. Pe tot traseul, plutoanele vor fi acompaniate de Muzica Militară a Garnizoanei Focșani, care va interpreta un potpuriu de muzică militară patriotică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?