Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Primăria Mărășești reabilitează Casa de Cultură „Emanoil Petruț”

Primăria Mărășești are în derulare proiectul de investiții ce vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea Casei de Cultură  „Emanoil Petruț” din localitate. Lucrările sunt executate de societatea Conbeta SRL, care a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Investiții (CNI) pentru finalizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și dotare casa de cultură „Emanoil Petruț” din orașul Mărășești, județul Vrancea”.

Valoarea de adjudecare  a investiției este de peste 3,5 milioane de lei, plus TVA. Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții (CNI), care a preluat clădirea în administrare pe parcursul derulării lucrării. Reabilitarea Casei de Cultură este o investiție care prevede lucrări de anvergură. În interiorul clădirii vor fi efectuate reparații complexe, printre care și demolarea tavanelor existente.

Acoperișul va fi refăcut, în timp ce la pereți vor fi efectuate lucrări de reparații și izolare. Interiorul clădirii va fi complet modernizat și va beneficia de dotări noi pentru organizarea de evenimente. La toate acestea se adaugă instalații termice, sanitare, ventilații, sisteme de securitate la incendiu. De asemenea, spațiul de lângă clădirea Casei de Cultură va fi amenajat, cu trotuare, alei și instalații de iluminat. „Reabilitarea acesteia înseamnă o reușită pentru noi, deoarece clădirea este una emblematică pentru orașul Mărășești. Sper ca lucrările să fie finalizate anul acesta”, a declarat primarul Valerică Chitic.

Clădirea nu a beneficiat niciodată de reparații de când a fost dată în funcțiune. În anul 1977 a fost pusă piatra de temelie a Casei Științei și Tehnicii pentru Tineret, cum se numea atunci instituția de cultură din Mărășești, iar în anul 1984 a început să își desfășoare activitatea. Clădirea a aparținut Uniunii Tineretului Comunist până în 1989, după care a fost preluată de Biroul de Turism pentru Tineret până în 1992, când a trecut în proprietatea orașului. În anul 2001, la inițiativa Casei de Cultură, Consiliul Local Mărășești a hotărât ca instituția de cultură să poarte numele cunoscutului actor de teatru și film Emanoil Petruț, fiu al orașului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?