Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

La doar 36 de ani, a murit Prof Cristea, un foarte îndrăgit profesor de Limba Română

Bogdan Cristea, unul dintre cei mai apreciați profesori de Limba Română, extrem de popular în mediul online, unde a ajutat în mod gratuit zeci de mii de copii din România, a murit la vârsta de doar 36 de ani.

Vestea a șocat întreaga comunitate, mai ales că în urmă cu trei luni profesorul anunța pe pagina lui de facebook că are unele probleme de sănătate, dar „nu grave”: „Bună ziua! Dragii mei elevi, dragii mei părinți, vă anunț că o perioadă nu voi mai fi prezent pe această pagină din cauza unor probleme medicale. Nu sunt grave, însă necesită a-mi lua un concediu medical. Vă mulțumesc pentru înțelegere! P.s. pagina va rămâne! Gânduri bune și cu sănătate!”, este mesajul publicat pe pagină în data de 12 octombrie 2023.

Din nefericire, în această dimineață, sora lui Bogdan Cristea a anunțat  moartea îndrăgitului profesor. În urmă cu doar cinci zile, ea ruga comunitatea să se roage pentru Bogdan.

„O dimineața sumbră! O dimineața în care mi-aș fi dorit să fie la nesfârșit…O dimineața în care orice voiam sa aud…nu că vei scrie printre stele…Drum lin spre o nouă lume…lume fără sfârșit!Continuă să pictezi litere printre îngeri și să ne vegheze frumos!”, este mesajul plin de durere transmis marți dimineața de sora profesorului.

Anterior, sora profesorului Bogdan Cristea solicitase ajutor financiar pentru ca dascălul să poate fi tratat de afecțiunea de care suferea.

„Dragă comunitate,

În aceste momente sensibile și dificile avem rugămintea să ne adunăm pentru a arăta sprijinul nostru unui membru de seamă al comunității noastre, Proful Cristea. Cu toții știm că Proful Cristea a fost o prezență remarcabilă și inspiratoare în rândul elevilor și al colegilor săi, dedicându-și viața educației și formării tinerilor.

Recent, Proful Cristea s-a confruntat cu o situație medicală gravă, din acest motiv nu poate comunica, nu poate răspunde mesajelor voastre. În aceste momente, vrem să facem tot posibilul pentru a-i oferi sprijinul de care are nevoie. Chiar dacă domnul profesor nu poate comunica, noi putem să-i transmitem gândurile și emoțiile noastre pozitive prin gesturi mici, cum ar fi asigurarea că nu-i lipsește nimic în spital.
Dacă doriți să contribuiți sau să oferiți sprijin în vreun fel, vă rugăm să vă alăturați acestei inițiative, fie de a trimite mesaje de încurajare sau de a oferi asistență în gestionarea detaliilor zilnice, orice gest, indiferent cât de mic, va conta enorm pentru Proful Cristea în această perioadă dificilă. Și în continuare, să ne rugăm pentru el. Oamenii pot face miracole”, scria, la acel moment, sora profesorului de Limba Română.

Prof. Cristea a ajutat zeci de mii de elevi din România. El a postat pe pagina sa teste rezolvate și explicate pentru Bacalaureat sau Evaluarea Națională. De asemenea, el a publicat și sinteze, exerciții și lecții predate pe înțelesul tuturor.

Bogdan Cristea este originar din comuna Vutcani din județul Vaslui, dar de mai mulți ani preda în București. El a lansat o pagină de Facebook intitulată inițial „Noua Limba”, apoi a schimbat numele în “Prof. Cristea”. Prin intermediul acestei pagini, el a oferit sprijin elevilor care urmau să susțină examenul de bacalaureat sau Evaluarea Națională, potrivit stiriest.ro, citat de gandul.ro.
 

„Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitului Profesor, sunt așteptați miercuri la ora 10 la Capela Balș, de unde își vor putea lua rămas bun, urmând ca trupul neînsuflețit să ajungă la satul unde a copilărit, la casa părintească în comuna Vutcani, jud Vaslui! Înmormântarea va avea loc sâmbătă!!! Dumnezeu să îl odihnească în pace!!! Bogdan va rămâne veșnic în amintirea noastră prin ceea ce a creat, a încheiat un capitol ..Dar a trecut în Eternitate!”, este un ultim mesaj postat pe pagina de Facebook – Prof. Cristea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?