Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

FOTO! Doi vrânceni, tată și fiu, au murit îngropați de vii sub un zid care s-a prăbușit peste ei, pe un șantier din Franța

O dublă tragedie a zguduit comunitatea din comuna vrânceană Obrejița, în aceste zile. Tată și fiu, Alexandru și Cătălin Chirciu, ambii aflați la lucru pe un șantier din Franța, au murit îngropați de vii sub dărâmături, după ce un zid s-a prăbușit peste ei. Tatăl avea 52 de ani, iar fiul, doar 21 de ani.

Tragedia a avut loc, potrivit francetvinfo.fr, în dimineața zilei de joi, 18 ianuarie, în Istres, pe șantierul unei case de pe malul lacului Etang de Berre, situat pe coasta mediteraneană a Franței, la aproximativ 25 de kilometri nord-vest de Marsilia. Un zid de sprijin s-a prăbușit din motive încă necunoscute și i-a prins sub dărâmături pe cei doi muncitori, care erau angajați legal pe șantier și efectuau lucrări de zidărie.

sursă foto: maritima.info

Alarma a fost dată de mama tânărului, care se afla în apropiere. A fost nevoie de 30 de pompieri, inclusiv specialiști în salvare și degajare, pentru a-i extrage de sub dărâmături pe cei doi români.

Tatăl a murit imediat după accident.
Serviciile de urgență care au intervenit la locul accidentului au constatat că victimele sunt în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor de resuscitare, l-au declarat mort pe tată.

Fiul a fost evacuat cu elicopterul, în stare gravă, dar a murit și el ulterior.

Primarul comunei Obrejița, Nicu Pardos: „Este o mare tragedie, în special pentru familie, dar și pentru comunitatea noastră”

La aflarea cumplitei vești că cei doi vrânceni și-au pierdut viața, un val de emoție, deznădejde și durere a cuprins întrega comunitate din Obrejița și nu numai, pentru că Alexandru și Cătălin Chirciu erau îndrăgiți de toată lumea, fiind cunoscuți ca membri ai unei familii respectate, de oameni harnici și cinstiți. Nicu Pardos, primarul comunei Obrejița, a anunțat că moartea celor doi este o mare tragedie pentru întreaga comunitate:

“Este o mare tragedie ceea ce s-a întâmplat cu doi dintre membrii familiei Chircu. În data de 18 ianuarie am fost anunțat că Alexandru Chircu și fiul său Cătălin și-au pierdut viața după ce un zid s-a prăbușit peste ei. Alexandru Chircu, soția sa și fiul său Cătălin lucrau de mai mulți ani în Franța și au reușit să-și facă o casă aici în Obrejița. Totodată au cumpărat mai multe terenuri pe care intenționau să mai construiască cel puțin o casă. Alexandru Chircu mai are doi băieți mai mari care sunt în țară. Este o mare tragedie în special pentru familie dar și pentru comunitatea noastră”, a precizat primarul comunei Obrejița, Nicu Pardos.

sursă foto: Facebook

O anchetă urmează să stabilească dacă au fost respectate normele de siguranță și cine este responsabil pentru accident, conform declarațiilor procurorului din Aix-en-Provence, Jean-Luc Blachon. Potrivit sistemului francez de asigurări de sănătate, în sectorul construcțiilor au loc cele mai multe accidente de muncă (un accident înregistrat în medie la fiecare două minute), notează francetvinfo.fr citat de adevarul.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?