Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Polițist cercetat de DIICOT după ce ar fi intervenit asupra a 3 sisteme GPS din autospecialele IPJ Vrancea

Un poliţist din Vrancea este cercetat penal după ce ar fi furat şi distrus trei sisteme GPS de pe autospeciale, ca să nu mai fie urmărit de şefii lui, potrivit antena3.ro. Conform unor surse din cadrul anchetei, agentul a fost dat pe mâna procurorilor chiar de către şefii lui, care au constatat că sistemele de monitorizare GPS, montate pe mai multe maşini de poliţie, erau ori distruse ori nu mai erau deloc.

Agentul este angajat la ordine publică la Poliţia Municipiului Focşani, conform sursei citate. Acum este anchetat de procurorii DIICOT pentru furt, distrugere şi alterarea integrităţii datelor informatice. Mai mult, poliţistul nu ar fi la prima abatere de acest gen, conform antena3.ro.

Lipsa celor trei sisteme GPS a fost sesizată luni, 15 ianuarie, potrivit unui comunicat al IPJ Vrancea:

„La data de 15 ianuarie a.c., s-a constatat lipsa a trei sisteme GPS montate pe autospeciale aparținând IPJ Vrancea, sisteme care sunt operaționale din luna noiembrie 2023.

Imediat, a fost solicitată intervenția firmei care asigură mentenanța, existând bănuiala că s-ar fi intervenit la sistemele montate. Astfel, trei dispozitive GPS nu au mai fost identificate fizic pe autospeciale, asupra unuia existând bănuiala că s-ar fi intervenit neautorizat.

Din primele verificări efectuate, rezultă faptul că întreruperea comunicațiilor ar fi fost efectuată pe timpul executării serviciilor de către același agent de poliție.

În acest caz, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, fiind dispusă cercetarea disciplinară a polițistului prin structura specializată, respectiv Compartimentul Control Intern.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!”, a anunțat, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?