Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Handbal masculin: Nicuşor Negru – Nu avem experienţa necesară pentru astfel de turnee

Handbalistul Nicuşor Negru a declarat, marţi, după înfrângerea echipei naţionale de handbal masculin a României în faţa Croaţiei, scor 25-31, în ultimul său meci disputat la Campionatul European din Germania, că selecţionata pregătită de Xavi Pascual nu are încă experienţa necesară pentru astfel de turnee. „Din păcate nu avem experienţa necesară pentru pentru astfel de turnee. Ne trebuie mult mai multe meciuri tari în picioare şi sper să revenim curând la un Campionat European sau, de ce nu, chiar Mondial. Cred că am crescut mult în ultima vreme, dar mai avem foarte mult de muncă pentru a ajunge din nou aici şi să fim o echipă mult mai puternică. După părerea mea, cred că trebuie să fim mult mai uniţi şi să jucăm mult mai mult colectiv. Publicul a fost extraordinar, chiar dacă au fost foarte mulţi oameni din Croaţia în sală. Pe noi ne bucură foarte mult să jucăm în faţa unei săli pline”, a afirmat Negru.

Liviu Caba a declarat că adversara de marţi de la Campionatul European s-a dovedit a fi o echipă puternică şi că România a fost în unele momente aproape de valoarea acesteia. „A fost o experienţă unică pentru mine. De când eram mic mă uitam la televizor şi îmi doream să ajung aici, să joc într-o sală arhiplină. Până la urmă din asta învăţăm şi ne dorim să ajungem mai des aici, ăsta este obiectivul nostru. A fost foarte greu cu Croaţia, au o echipă foarte, foarte bună, într-o sală plină de croaţi, dar am simţit în multe momente că am fost foarte aproape de ei şi cred că pe viitor o să ne descurcăm mai bine. Cred că în primul rând ne lipseşte experienţa, dar şi meciurile internaţionale. Cu cât vor fi mai multe, cu atât va fi mai bine. Cred că mai avem foarte mult de muncă”, a spus Caba.

Naţionala României a fost învinsă de formaţia Croaţiei cu scorul de 31-25 (16-12), marţi seara, la Mannheim, în ultimul său meci din Grupa B a Campionatului European de handbal masculin – EHF EURO 2024 din Germania. Tricolorii au pierdut anterior cu Austria, 24-31, şi cu Spania, 24-36. Croaţia ocupă primul loc în clasamentul grupei, cu 5 puncte, urmată de Austria, 3 puncte, Spania, 2 puncte, România, 0 puncte. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale. Spania este vicecampioana europeană din 2022, Austria a învins România în ambele meciuri din preliminarii, cu 36-32 şi 35-30, iar Croaţia a fost vicecampioană în 2020. Spania a cucerit două titluri continentale, în 2018 şi 2020.

România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996, când se clasa pe locul 9, iar la tragerea la sorţi a făcut parte din a patra urnă valorică. Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European, la prima (1994) încheind pe locul 11. Jucătorii, stafful tehnic şi ceilalţi componenţi ai delegaţiei echipei naţionale de handbal masculin a României, care trebuiau să revină la Bucureşti miercuri după-amiază după participarea la Campionatul European din Germania, erau blocaţi ieri pe aeroportul din Frankfurt din cauza vremii nefavorabile. Aeronava companiei TAROM era programată să aterizeze la Bucureşti, miercuri, la ora 14:40, însă ploaia îngheţată de la Frankfurt a făcut imposibilă decolarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?