Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Cum să alegi perechea potrivită de adidași pentru copilul tău – top 7 ponturi

Fie că e început de an școlar, fie că vorbim o ocazie specială precum sărbătorile de iarnă, Paștele, sau aniversarea micuțului tău sau pur și simplu încălțămintea i-a rămas mică, atunci când vrei să reînoiești perechea de adidași a copilului, ține cont de câteva sfaturi înainte de cumpărare și cu siguranță nu vei da greș!

  1. Alege să cumperi întotdeauna o pereche de adidași noi

Poate părea tentant să-i dai adidașii fratelui său mai mare, sau pe cei primiți de la vreun verișor, sau poate că ți-a furat ochii într-o vitrină second hand o pereche bine întreținută, însă pe cât de convenabil ar putea fi, pe atât de dăunător este pentru piciorul copilului tău.

Deoarece copiii sunt diferiți, implicit picioarele lor au forme și construcții diferite, perechea de adidași pentru copii se va mula după piciorul primului care a purtat-o, riscând astfel să incomodeze sau poate chiar să deformeze mersul copilului. Și, știi deja că oricât de bine întreținută ar fi o pereche de adidași, tot pot avea mici semne se uzură care nu sunt tocmai plăcute.

  1. Verifică întotdeauna calitatea adidașilor de copii

Mai scump sau nu, trebuie investit într-o pereche calitativă de adidași, în primul rând pentru durabilitatea acestora, apoi pentru confortul copilului. Cei mai indicați sunt pantofii sport din piele, pentru rezistența acesteia, care să permită mișcarea cât mai naturală a piciorului. Pielea este potrivită mai ales în sezonul rece, în timp ce adidașii din material textil lasă piciorul să respire, împiedicând mirosurile neplăcute și fiind mult mai potriviți în zilele călduroase de vară.

Mare atenție la talpă! Ea terbuie să fie antiderapantă, ca să se adapteze cu ușurință oricărui tip de teren, evitându-se astfel accidentele nedorite, mai ales în cazul copiilor mai mici. De asemenea, există adidași speciali concepuți pentru fiecare sport în parte. De exemplu, pentru fotbal există niște ghete specifice acestui joc. Dacă fiul sau fiica ta practică un anumit sport, fă efortul de a-i cumpăra o pereche adecvată de adidași, iar dacă acesta sau aceasta nu are nevoie de încălțăminte decât la orele de sport, ai grijă să îi cumperi o pereche versatilă.

  1. Alege cu grijă mărimea

Nu face greșeala de a cumpăra o pereche cu 1 sau 2 numere mai mari mergând pe principiul ,,lasă, să-i vină și la anul”, pentru că riști să-i faci mai mult rău copilului tău. Nu îi vor fi deloc comozi, nu va putea alerga sau șuta mingea în siguranță, pot avea loc diverse accidente neplăcute.

Într-adevăr, este mai costisitor să cumperi în fiecare an altă pereche, dar măcar copilul tău va fi în siguranță. Ăsta e riscul meseriei de părinte. La un moment dat nici nu-i va mai crește piciorul atât de des și va putea purta o pereche mai mult timp, dacă este de calitate. De aceea este bine să verifici în principal calitatea.

  1. Ține cont și de greutatea adidașilor de copii

Cu cât sunt mai rigizi și mai grei, cu atât vor îngreuna mersul mai mult. Și dacă mersul este îngreunat, închipuie-ți cum se poate simți acel copil când aleargă. Nu numai că va fi incomod, dar poate deveni și dureros la un moment dat, și sigur nu îți dorești asta pentru copilul tău. Cele mai multe site-uri prezintă în descrierea produselor detalii cum ar fi greutatea pantofului, iar dacă dorești să achiziționezi dintr-un magazin fizic, vei putea verifica cu ochii tăi acest aspect.

  1. Ține cont și de înălțimea adidașilor

Deși poate părea o chestiune de preferință, înălțimea adidașilor poate fi aleasă și în funcție de sezon. Căptușeala care se oprește sub gleznă este numai bună pentru zilele de primăvară sau vară, deoarece lasă piciorul să respire, în timp ce modelele mai înalte sunt mult mai călduroase, numai bune pentru sezonul rece.

  1. Contează și închiderea adidașilor

Cu șireturi sau cu arici, tot ce contează este să aibă o închidere fermă și rezistentă pentru a nu risca să se dechidă într-un moment nepotrivit cum ar fi alergatul. Încălțămintea cu arici este destinată în principal copiilor ceva mai micuți care nu știu încă să-și lege bine șireturile.

  1. Copilul are, totuși, ultimul cuvânt

Pentru că el este cel care va purta, în definitiv, acei adidași. Chiar dacă părintele este cel care alege tipul de adidași în funcție de aspectele enumerate mai sus, precum materialul, mărimea și calitatea, copilul va alege culoarea și modelul, (ceva mai greu în cazul adidașilor pentru fete, de regulă ele sunt ceva mai pretențioase), poate chiar brandul dacă familia își permite, deoarece este imperativ necesar ca cel mic să se simtă implicat, să simtă cum și părerea lui contează, mai ales în ceea ce-l privește pe el. S-a observat în ultima perioadă o preferință în rândul celor mici pentru adidașii Jordan pentru copii. Sunt foarte cool, pe placul copiilor, dar și practici, așa cum preferă adulții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?