Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

FOTO: Handbal tineret – Alexandru Golea și David Pavlov de la CSM Focșani 2007 au jucat pentru România în Egipt

 

  • Echipa noastră a fost încurajată la meciuri de personal al Ambasadei României în Egipt

 

Naționala de Handbal Tineret a României a participat, în perioada 10-13 ianuarie, la Cairo, la Estadat Handball International CUP Egypt 2024 U -20, competiție la care au mai evoluat naționalele Egiptului și Ungariei.  România a pierdut prima partidă, contra Egiptului, cu 29-31 și a câștigat meciul cu Ungaria cu 33-31 (17-15). Pentru România au jucat și centrul Alexandru Golea și extrema dreaptă David Pavlov, de la CSM Focșani 2007.

Înainte de plecarea în Egipt, tinerii handbaliști ai României, care vor participa în luna iulie la Campionatul European, au făcut pregătire câteva zile în Sala Floreasca din București. Antrenorul Adrian Petrea le-a dat minute tuturor jucătorilor din lot, situație în care David Pavlov a evoluat doar în partida cu Ungaria și a marcat de trei ori, în timp ce Alex Golea a jucat puțin cu Egiptul – cu un gol marcat și în meciul cu Ungaria, căreia i-a înscris patru goluri.

 

Declarațiile de după turneu ale celor doi jucători ai CSM Focșani 2007

          David Pavlov: ”A fost un turneu contra a două echipe foarte tari și de nivel înalt. Faptul că am jucat împotriva acestora ne-a ajutat foarte mult. Meciul cu Egipt putea fi câștigat, însă din păcate în ultimele minute ne-a lipsit luciditatea, iar victoria cu Ungaria ne-a hrănit moralul! Ne-am dovedit că avem capacitatea și potențialul necesar pentru a ne lupta cu toate echipele de la Campionatul European!”.

          Alexandru Golea: ”A fost un turneu extrem de puternic care s-a desfășurat la Cairo, în capitala Egiptului și la care au participat alături de noi țară gazdă și Ungaria. Am reușit să ne clasăm pe locul doi după înfrângerea în meciul cu gazdele, 29-31, și victoria, impresionantă zic eu, împotriva Ungariei scor 33-31. Zic impresionantă pentru că vecinii noștri se declară a fi o forță în handbalul european și mondial la toate categoriile de vârstă, noi nemaiavând un rezultat pozitiv împotriva lor de foarte mult timp. Însă noi, jucătorii, împreună cu staff ul tehnic am abordat foarte bine tehnico-tactic meciul și, cum am spus, și după acțiunea de la Baia Mare, încercăm să intrăm în linie dreaptă pentru obiectivul nostru: Campionatul European. Mă bucur că ne putem obișnui cu meciuri tari, deoarece în vară așa vor fi toate meciurile și trebuie să avem ritmul dorit. Nu ne oprim aici, iar cu seriozitate, muncă și disciplină vom ajunge la nivelul unde merităm să fim și nu am mai fost de prea mult timp! A fost fantastică și atmosfera creată de câțiva suporteri români veniți la ambele meciuri disputate de noi! Din ce am înțeles, ei sunt de la Ambasada României din Egipt și cu ocazia asta vreau să le mulțumesc în numele întregii echipe pentru atmosfera creată și că ne au împins de la spate în unele momente când aveam nevoie! În primul meci nu am evoluat foarte mult, dar am marcat un gol iar în al doilea meci, cu Ungaria, am jucat toată prima repriză și câteva minute la început de a doua și am marcat 4 goluri!”

 

Sursa foto, facebook FRH.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?