Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Manifestări dedicate lui Mihai Eminescu la Galeriile de Artă din Focșani, Centrul Cultural și Biblioteca Județeană

Cu prilejul împlinirii a 174 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu și al Zilei Culturii Naționale, Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în parteneriat cu Muzeul Vrancei, Centrul Cultural Vrancea și Societatea de Geografie din România – Filiala Vrancea, organizează un eveniment cultural care se va desfășura luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 10.00, la Galeriile de Artă din Focșani.

Tot cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural Vrancea organizează pe 15 ianuarie, de la ora 18.00, la sediul instituției din str. Mitropolit Varlaam nr. 48 bis, Focșani, un eveniment cultural ce omagiază nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Vor evolua cursanții Școlii Populare de Artă din cadrul claselor: Actorie, Design-vestimentar, Pian, Chitară, Canto-popular, Vioară și Acordeon, care vor celebra prin muzică, literatură și desen valorile culturii naționale.

De asemenea, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează la toate sediile, activități cultural-educative cu sprijinul unor instituții de cultură și de învățământ din Vrancea.

Programul evenimentelor derulate de Biblioteca Județeană

Luni, 15 IANUARIE

La Galeriile de Artă din Focșani

Ora 10.00 – Eveniment Cultural organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în parteneriat cu Muzeul Vrancei, Centrul Cultural Vrancea și Societatea de Geografie din România – Filiala Vrancea, dedicat marelui poet Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale.

La Secția pentru Copii și Tineret „Oana – Diana Renea”

Ora 11.00 – „Eminescu, poet național: Cultul trecutului și iubirea de țară” – participă elevii din cadrul Centrului Județean de Excelență Vrancea, director prof. Silvia Ofelia Chelariu, prof. coord. Pompilia Bărbosu;

Ora 12.00 – „Din dor de Eminescu”  – Momente poetice și muzicale, participă Grupul Vocal Milcovia din cadrul Asociației CARP Milcov Focșani;

Ora 15.00 – Lansarea „Clubului de Caligrafie pentru copii”, ediția a II-a, 2024;

Ora 16.00 – Lansarea Concursului Internațional de poezie „Oana-Diana Renea”, ediția a XIII-a, 2024;

La Secția pentru Împrumut la domiciliu adulți, Sala „Virgil Huzum”

Ora 14.30 – Eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale – activitate coordonată de dna Silvia Ofelia Chelariu, profesor la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, împreună cu profesorii Centrului Județean de Excelență Vrancea, cu participarea elevilor de la clasele IX-XII, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani.

La Sala de Lectură „Ion Diaconu”

Ora 8.30  – Proiect cultural: „Eminescu – valori eterne” – ateliere de lectură și scriere creativă, coordonate de prof. dr. Livia Silvia Marcu,  prof. dr. Ana-Maria Norocea, prof. dr. Nicoleta Hurmuzache, prof. Milea Sorina, prof. Voicuța Voicu, cu participarea elevilor de la clasele a V-a, a VI-a, a IX-a și a X-a din cadrul Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani.

Ora 16.00 – Ședință festivă a Cenaclului „Dimitrie Dăscălescu” – activitate dedicată Zilei Culturii Naționale

La toate sediile bibliotecii

Vor putea fi vizionate expoziții de carte și materiale bibliografice dedicate Zilei Culturii Naționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?