Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

„Rezervă”, cartea prințului Harry, pe primul loc în alegerile cititorilor din Vrancea, conform Libris

Postare pe blog.libris.ro:

După cum v-am obișnuit deja, la începutul fiecărui an ne uităm curioși să vedem cum arată topul cărților vândute pe libris.ro în anul ce tocmai s-a încheiat. Care sunt cele mai vândute titluri pe țară? Dar pe fiecare județ? Cine sunt cei mai căutați autori? Ce categorii se regăsesc în preferințele cititorilor Libris? În ce județe din țară sunt răsfoite cele mai multe cărți achiziționate de pe libris.ro? Răspunsurile la aceste întrebări, alături de alte curiozități de cititor, se regăsesc în datele furnizate de Harta României în cărți citite, un infografic ce ne aduce unele dintre cele mai interesante știri și curiozități literare ale anului 2023 de pe libris.ro.

În cele ce urmează vă prezentăm statisticile ce surprind date de interes privind achizițiile din ultimul an înregistrate pe site-ul nostru. Vom explora o imagine detaliată a preferințelor de cumpărare, dezvăluind tendințele observate la nivel de țară, dar și la nivelul fiecărui județ.

În 2023 cartea care a înregistrat cel mai mare volum de vânzări a fost, în mod surprinzător poate pentru mulți dintre cititori, volumul autobiografic semnat de Prințul Harry, „Rezervă”. De asemenea, acesta se regăsește pe primul loc în alegerile cititorilor din 19 județe (Alba, Arges, Brașov, București, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vrancea). Clasica poveste a lui Antoine de Saint-Exupery, „Micul Prinț”, se regăsește pe locul 2 în Top 5 cele mai vândute cărți de pe libris.ro în anul 2023, urmată de apreciatul volum semnat de Gordon Neufeld , Gabor Maté, „Ține-ți copiii aproape”, noua ediție în limba română a cunoscutului volum „Cum să ne păstrăm copiii aproape”. Romanul „Cât timp înfloresc lămâii” semnat de Zoulfa Katouh se regăsește pe poziția a 4-a a topului menționat, urmat de unul dintre romanele clasice ale copilăriei, „Singur pe lume”.

Scriitoarea de origine canadiană Lise Bourbeau, cunoscută pentru lucrările sale din domeniul dezvoltării personale, psihologiei și vindecării emoționale, domină topul celor mai vânduți autori pe libris.ro în 2023. Dintre cărțile autoarei, cele mai apreciate de cititorii din România sunt volumele „Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine” și „Vindecarea celor 5 răni”. Gabor Maté, Prințul Harry, Eric-Emmanuel Schmitt și Narine Abgarian sunt cei patru autori care completează Top 5 cei mai vânduți autori pe libris.ro în 2023.

Care sunt rafturile cel mai des accesate de cititorii Libris? Pe primul loc regăsim categoria cărților pentru copii, urmată de beletristică, dezvoltare personală, științe umaniste. Pe ultima poziție a Top 5 categorii pe libris.ro se găsește categoria cărților de spiritualitate și ezoterism. Care sunt titlurile care se regăsesc pe prima poziție a acestor cinci categorii menționate? „500 de glume jucăușe pentru copii”, „Cât timp înfloresc lămâii”, „600 de teste rapide care vă stimulează neuronii”de Loic Audrain și Sandra Lebrun”, „Gânduri către sine însuși” de Marcus Aurelius și „Puterea extraordinară a subconștientului tău” de Joseph Murphy.

Dacă ne uităm la Top 10 cărți în engleză cu livrare rapidă 24-48 h, observăm că 5 dintre pozițiile acestui top sunt ocupate de cărțile semnate de Ana Huang, care a cucerit cititorii din întreaga lume cu seriile „Twisted” și „King of Sin”. „Icebreaker”, senzație literară pe TikTok și primul volum al seriei „Mapple Hills” de Hannah Grace, se află pe locul 5 al topului anterior menționat, după primele patru volume ale seriei „Twisted”. Pe locul 6 găsim „The Concise 48 Laws Of Power”, bestseller-ul internațional semnat de Robert Greene. Pe poziția următoare ne întâmpină cel mai iubit roman a lui Roald Dahl, „Matilda”. Ultimele trei poziții ale acestui Top 10 sunt ocupate de: „Fourth Wing”, prima carte a serie „The Empyrean” de Rebecca Yarros; „No Longer Human” de Osamu Dazai și „King of Pride”, al doilea volum din seria „Kings of Sin” de  Ana Huang. (…)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?