Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO: Noul Spital Județean din Focșani: Demersurile pentru construirea acestuia continuă și în 2024

Consiliul Județean continuă și anul acesta demersurile pentru construirea unui spital nou și anunță că a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Construire Spitalul Județean de Urgență Focșani –  județul Vrancea“. De altfel, Consiliul Județean a finalizat procedurile prin care a fost desemnată societatea Expert Infradesign SRL, în urma licitației organizată pe SEAP, să asigure servicii de verificare tehnică realizate de către specialiști verificatori de proiecte atestați pentru obiectivul de investiții menționat.

Pentru realizarea acestui obiectiv, ofertantul declarat câştigător al procedurii de atribuire va realiza următoarele categorii de activităţi: verificarea documentațiilor tehnice de către specialiști verificatori de proiecte atestați, pentru obținerea avizelor; verificarea modificărilor de soluții tehnice pe parcursul execuției lucrărilor; realizarea tuturor serviciilor şi îndeplinirea tuturor formalităților necesare în conformitate cu dispozițiile legale corespunzătoare; elaborarea de documente și/sau rapoarte necesare pentru participarea la ședințe, pentru colaborarea cu terțe părți, pentru managementul general al contractului de servicii. Valoarea contractului este de aproximativ 400 de mii de lei.

Administrația județeană mai are în derrulare un contract ce vizează  realizarea serviciilor de proiectare pentru obiectivul de investiții „Spitalul judeţean de urgenţă Focşani – județul Vrancea“. Valoarea estimată a lucrărilor este de 17,5 milioane de lei.

De asemenea, Consiliul Județean Vrancea a reactualizat Studiul de Fezabilitate pentru construirea noului spital județean de urgență. Practic, Studiul de Fezabilitate a fost actualizat pentru un spital care va avea o suprafață mai mică decât cea prevăzută inițial și asta pentru a putea fi depus spre finanțare prin Programul Operațional de Sănătate, Construire Spitale Județene noi, derulat de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene. „Nu este vorba despre un nou Studiu de Fezabilitate, ci despre o reactualizare a SF-ului în așa fel încât toate cele 440 de paturi din actualul spital județean să fie relocate într-un spațiu nou; cu posibilitatea de extindere a noului spital în perioada următoare, cu săli de operație, cu heliport, cu tot ceea ce presupune acest spațiu. În spațiul actualului spital județean nu se mai poate funcționa. Să ne ferească Dumnezeu de un cutremur că o să avem o mare problemă la spitalul județean“, declara anul trecut președintele Cătălin Toma.

Noul spital din Focșani va fi construit modular, ceea ce va permite ca ulterior să fie adăugate noi spații și funcționalități.

În cadrul unui interviu acordat la #podcast de Vrancea, un proiect jurnalistic marca Monitorul de Vrancea, președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a vorbit despre construirea unui nou spital județean, obiectiv declarat de maximă importanță încă de la învestirea sa în funcție. Au fost modernizate mai multe secții ale actualului spital, dar ridicarea unui nou spital rămâne în atenția administrației județene, deși proiectul inițial, în valoare de 500 de milioane de euro, nu a fost aprobat la finanțare. Noul proiect are însă mai multe etape parcurse, o valoare de 200 de milioane de euro fără TVA, taxă care va fi suportată de Guvern, fiind sprijinit atât de PNL cât și de PSD. „Nu există cineva care să fie împotrivă. Vă garantez că acest spital se va face”, a declarat Cătălin Toma.

Podcastul integral poate fi accesat AICI – https://www.youtube.com/watch?v=JFMhNKmtm6I

Foto cu rol ilustrativ, sursa: vitalworks – https://pixabay.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?