Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Bărbat șantajat să dea 5.000 de euro în schimbul unor fotografii și filmulețe „xxx” trimise pe messenger

Un vrâncean a fost cât pe ce să fie escrocat după ce a făcut imprudența de a-și „dezvălui” zonele intime într-o conversație cu un profil necunoscut de Facebook. Numai că imediat ce a fost șantajat cu dezvăluirea unor imagini compormițătoare pe care singur le trimisese, bărbatul a sesizat poliția. S-a întâmplat în februarie anul acesta, când, din ce a relatat vrânceanul, fusese contactat, prin intermediul aplicaţiei Facebook – Messenger de către o femeie necunoscută, cu care a purtat câteva discuții în limba engleză.

Inițial prin mesaje, apoi cei doi s-au văzut prin intermediul unui video-call, ocazie cu care bărbatul a fost „ademenit” să se dezbrace şi să-şi expună organele genitale. Ulterior însă, acea persoană a început să-1 ameninţe că, dacă nu-i va trimite suma de 5 000 de euro, va posta pe mai multe platforme on-line şi va distribui fotografii şi filmuleţe compromiţătoare cu el, nud. Numai că vrânceanul i-a spus că se va adresa organelor de poliţie cu o plângere, astfel că a fost blocat pe Facebook.

Mai departe, bărbatul chiar a anunțat poliția și a dat toate detaliile pe care le avea, însă între timp profilul respectiv dispăruse. Din acest motiv, bărbatul a precizat că nu mai insistă să fie identificată autoarea şi a solicitat sistarea cercetărilor în cauză, astfel că soluția procurorilor a fost de renunțare la urmărirea penală, ordonanța emisă în acest sens fiind confirmată și de instanță.

Foto cu rol ilutrativ, sursa pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?