Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO: Premii pentru elevii Școlii „Mihail Armencea” din Adjud, participanți la Tabăra Naţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică

Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud, au participat în perioada 37 ianuarie, la Vatra Dornei, la Tabăra Naţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică „Marin Dacian Bica”. Conform datelor transmise de Elena Năstac, directorul unității școlare din Adjud, școala pe care o conduce a fost singura din județul Vrancea participantă la această tabără, elevii fiind coordonați de profesorul Severin Cristinel. Ediția de anul acesta a ajuns la a X-a organizare, a adunat la start aproape 300 elevi din toată ţara, din 20 de județe. Această tabără este cuprinsă în calendarul activităţilor Comisiei Naționale a României pentru UNESCO şi a fost organizată sub egida acesteia.

Scopul acestei tabere a fost de a organiza cursuri de astronomie şi astrofizică atât pentru iniţiere, cât şi pentru performanţă. În cadrul taberei au fost organizate două competiţii: Concursul Național de Fizică ,,Marin Dacian Bica” şi Concursul Național de Astronomie şi Astrofizică ,, Marin Dacian Bica”, în localitatea Vatra Dornei din județul Suceava. Elevii de la Școala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud au participat și la atelierele organizate în tabără: astroclub, prejuniori începători, prejuniori avansaţi, junior începători, junior avansaţi. Mentori au fost olimpici internaţionali şi elevi recunoscuţi pe plan naţional. Au participat şi au ţinut cursuri profesori reputaţi din domeniu, cu experienţă şi rezultate deosebite. Au fost organizate pentru elevi cursuri de astronomie şi astrofizică, atât pentru iniţiere, cât şi pentru performanţă, precum şi seri de observaţii astronomice, cu ajutorul telescoapelor şi lunetelor.

Deoarece a fost vacanță, au fost organizate în fiecare zi și activități de relaxare: copiii au participant la o activitate desfășurată la Observatorul Astronomic Suceava, au vizitat expoziţii şi au participat la activităţi recreative (săniuş, schi, drumeţii, vizite la diferite mănăstiri) și alte obiective turistice.

Elevii şcolii noastre au fost la înălțime şi au obţinut următoarele rezultate: premiul I (medalie de aur) – Severin Rareş Dimitrie, premiul al II-lea (medalie de argint) – Vasiliu Rebecca Maria, premiul al III-lea (medalie de bronz) – Bejan Rareş Ionuț, Chelmu Sebastian, Chiribaşa Ionuţ, Crucevschi Sevastian, Lungu David Ştefan, Motoca Denis Gabriel,  Răileanu Ianis, Panaite  Eliza Mihaela şi Menţiuni – Blaga David Petru, Bunghez Nicoleta Mirabela, Nechita Edward Iulian, Petrea Alex”, a afirmat profesorul Severin Cristinel, însoțitorul și mentorul elevilor Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea” din Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?