Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO: Un adolescent american devine primul jucător care învinge jocul Tetris

După ce timp de 40 de ani a obsedat generaţii de jucători, jocul video Tetris a fost în sfârşit învins de un adolescent american, o reuşită realizată anterior doar de inteligenţa artificială, transmite joi AFP. La 13 ani, Willis Gibson a devenit primul om care a ajuns la sfârşitul acestui joc clasic Nintendo, în cadrul căruia jucătorul trebuie să potrivească laolaltă blocuri care cad din ce în ce mai rapid, pentru a forma linii complete şi a le face să dispară de pe ecran. Acest joc puzzle extrem de captivant, dezvoltat de un inginer sovietic, nu are cu adevărat un sfârşit – atunci când consola nu mai poate ţine pasul, ecranul îngheaţă brusc.

Acest lucru s-a întâmplat în cazul adolescentului, care se identifică prin porecla „Blue Scuti”, când a ajuns la nivelul 157, după un efort de 38 de minute. „O, Doamne!”, a exclamat tânărul când jocul s-a oprit, într-un videoclip cu jocul său publicat pe YouTube. „Nu-mi mai simt degetele”, a declarat el copleşit de emoţie. „Acest lucru nu a mai fost realizat niciodată de un om”, a declarat pentru The New York Times preşedintele Campionatului Mondial de Tetris, Vince Clemente. „Este ceva despre care toată lumea credea că este imposibil până în urmă cu câţiva ani”, a adăugat el.

Multă vreme, nivelul 29 a fost considerat limita Tetris, când jocul devine atât de rapid încât oamenii nu mai pot reacţiona suficient de repede. În ultimii ani însă, o nouă generaţie de jucători a depăşit limitele a ceea ce era considerat posibil prin adoptarea tehnicii „rulării”, care reinventează modul de utilizare a manetei consolei NES – permite folosirea tuturor degetelor în loc de doar unul sau două şi creşte în mod dramatic frecvenţa presiunilor.

Originar din Oklahoma, Willis Gibson a folosit acest proces pentru a-şi stabili recordul, cu câteva luni înainte de aniversarea a 40 de ani a jocului, lansat în iunie 1984.

O performanţă lăudată pe scară largă în comunitatea de „gameri”. Directorul general al Tetris, Maya Rogers, l-a felicitat la rândul său pe tânărul jucător. „Felicitări lui ‘Blue Scuti’ pentru această reuşită extraordinară, care sfidează toate limitele preconcepute ale acestui joc legendar”, a comentat ea într-un comunicat transmis site-ului popsci.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?