Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Subunitate de pompieri în Odobești

Orașul Odobești va avea o subunitate de pompieri, dar și un sediu adecvat în viitorul apropiat. Unul dintre pași îl reprezintă darea în administrare a unui teren de către autoritățile locale, suprafață pe care se va construi sediul. Iar în acest sens, în ședința de Guvern de ieri s-a discutat despre o notă privind „transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Orașului Odobești, județul Vrancea, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al oraşului Odobeşti în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea (UM 0367), în vederea construirii unui sediu în care să funcţioneze subunitatea de pompieri din oraşul Odobeşti”.

Din ce se explica în documentație, ISU Vrancea „intenționează să construiască un sediu în care să funcționeze o subunitate de pompieri în orașul Odobești”, pe un teren în suprafață de 3.014 metri pătrați, situat pe strada Gicu Dragomir din localitate. Conform notei, subunitățile de pompieri au rolul de a minimiza timpii de intervenție și, implicit „diminuarea ratei mortalității, a valorii pagubelor materiale și a consumului de resurse la intervenție”. Iar subunitatea din Odobești, odată funcțională, va acoperi un raion de intervenție cu o populație de 32.279 de locuitori și o suprafață de peste 508 kilometri pătrați.

Principalele surse de risc din raionul de intervenție sunt de producere a incendiilor la gospodăriile cetățenilor și la obiectivele de turism; de producere a incendiilor la unitățile de învățământ (…) sau a cazurilor medicale în rândul elevilor; de producere a accidentelor rutiere pe DN2 M; de inundații la localitățile de pe Valea Milcovului pe cursul râului Milcov; de incendii de pădure pe raza ocoalelor silvice din raionul de intervenție; de producere a incendiilor la obiective economice”, se mai explică în notă.

 

Sursa foto: captură video Facebook/ISU Vrancea – „Exercițiu combinat cu forțe și mijloace în teren în orașul Odobești”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?