Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Bărbat condamnat la închisoare, după un scandal la un magazin din Andreiașu

Un vrâncean a fost trimis pentru câțiva ani în spatele „gratiilor”, pentru a-și reevalua comportamentul, care poate fi descris drept antisocial. Cu numeroase condamnări, bărbatul, originar din Andreiașu, a avut o ultimă ieșire violentă în noiembrie 2022, când a provocat distrugeri la un magazin din comună, a amenințat clienții, precum și vânzătoarea. Totul, pe fondul consumului de alcool, fapt recunoscut inclusiv de inculpat, care a detaliat că nu își aduce aminte cu exactitate cele întâmplate în acea zi.

Bărbatul a povestit că a consumat băuturi alcoolice în mod excesiv, iar la un moment dat a ieșit pe terasa magazinului și a lovit cu picioarele în gardul împrejmuitor, distrugându-l, că a agresat un client și că s-a certat – fără să își aducă aminte exact de ce – cu gestionara magazinului, care l-a tot rugat să înceteze. De altfel, aceste fapte i-au și fost reținute ulterior în rechizitoriu, inculpatul fiind acuzat de tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și de distrugere. Mai mult, la hotărârea de condamnare, instanța a avut în vedere că, „prin comportamentul său, inculpatul denotă o oarecare îndrăzneală şi dezinhibiţie în săvârşirea faptelor antisociale, fiind perseverent în activitatea infracțională”, în condițiile în care „a beneficiat de clemenţa organelor judiciare în mod repetat”.

La finele lui 2023 însă, vrânceanul nu a mai benficiat de clemență: „(…) condamnă pe inculpatul (…), în prezent în arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunilor de: distrugere, la o pedeapsă de 8 luni închisoare; tulburare a ordinii și a liniștii publice, la o pedeapsă de 7 luni închisoare. Constată că infracțiunile de distrugere și tulburare a ordinii și liniștii publice (fapte comise la data de 27.11.2022), din prezenta cauză, sunt concurente cu infracțiunile de violare de domiciliu (faptă comisă la data de 10.12.2021), distrugere (faptă comisă la data de 10.12.2021), tulburare a ordinii și a liniștii publice (faptă comisă la data de 15.12.2021) și tentativă la tâlhărie calificată (faptă comisă la data de 19.12.2021), pentru care inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni închisoare, fiind suspendată executarea pedepsei sub supraveghere (…).

(…) instanța dispune anularea suspendării executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani și 3 luni închisoare la care a fost condamnat inculpatul (…). Descontopește pedeapsa rezultantă de 2 ani și 3 luni închisoare la care a fost condamnat inculpatul (…), instanța contopește pedepsele (…). Instanța aplică pedeapsa cea mai grea, de 1 an și 9 luni închisoare, la care va adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte (2 ani și 9 luni închisoare), respectiv 11 luni închisoare, în final pedeapsa rezultantă fiind de 2 ani și 8 luni închisoare. Dispune executarea pedepsei de 2 ani și 8 luni închisoare în regim de detenție.

(…) instanța deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului, durata reţinerii, a arestului la domiciliu şi a arestului preventiv, (…) instanţa constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul (…) şi va dispune menţinerea măsurii preventive faţă de acesta. (…) hotărârea pronunţată cu privire la măsurile preventive este executorie. (…) admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) cu punctul de lucru în com. Andreiaşu de Jos, sat Andreiaşu de Sus, jud. Vrancea şi obligă pe inculpatul (…) la despăgubiri civile către aceasta, în valoare de 500 lei, reprezentând daune materiale. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 400 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?