Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Închisoare cu executare pentru o înșelăciune pe un site de anunțuri și o pagubă de mii de lei

O femeie din județul Timiș, cu antecedente penale, a fost condamnată la închisoare în Vrancea, urmare a unei sentințe pronunțate de judecători. Sentința, care încă nu este definitivă, are legătură cu o înșelăciune pusă la cale de femeie, în urma căreia o vrânceancă s-a ales cu o pagubă de mii de lei. S-a întâmplat în februarie 2021, când partea vătămată a găsit pe o platformă online un anunț privind vânzarea unei console PS5, pentru 3.850 lei, anunț care părea postat de către o societate. Mai mult, se promitea garanție și factură și, chiar dacă se solicita plata în avans, partea vătămată a fost de acord să facă trasferul, după ce fusese contactată de o femeie, care se prezentase drept reprezentant al firmei care postase anunțul.

Cele două femei au căzut de acord ca partea vătămată să achite consola, urmând să i se aplice o reducere de 8% din valoarea prețului. Partea vătămată a fost și mai convinsă că totul e serios după ce i-a fost trimisă pe Whatsapp o factură proformă, astfel că a efectuat plata, primind chiar un AWB, precum și un mesaj în care i se preciza că va primi coletul în aproximativ două zile. Dar pentru că aceasta nu s-a întâmplat, partea vătămată a mers personal la sediul firmei de curierat, unde a aflat că AWB-ul trimis de inculpată nu există. Iar pentru că la numărul pe care îl avea partea vătămată nu mai răspundea nimeni, aceasta a făcut sesizare la poliție.

În urma anchetei a fost găsită și inculpata, mai ales că aceasta mai comisese acelaşi gen de infracţiuni tot în cursul anului 2021, pentru care ulterior a fost condamnată. Iar în Vrancea pedeapsa a fost cu atât mai drastică: „(…) condamnă pe inculpata (…) la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune (data faptei 02.02.2021). Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 9 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii, pe o perioadă de 3 ani, a dreptului de a efectua, direct sau prin intermediari, activităţi de vânzare online, la care a fost condamnată inculpata (…) prin sentinţa penală (…) definitivă prin decizia penală (…) a Curţii de Apel Cluj, (…).

(…) contopeşte pedepsele (…), urmând ca inculpata (…) să execute o pedeapsă totală de 3 ani şi 3 luni închisoare. (…) pedeapsa se execută în regim de detenţie. (…) deduce din pedeapsa aplicată perioada executată în stare de reţinere şi arest preventiv de la data de 06.01.2022 până la data de 31.05.2022 (…). (…) aplică inculpatei pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării dreptului de a efectua, direct sau prin intermediari, activităţi de vânzare online, pe o perioadă de 3 ani de la data la care pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. (…) admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă (…) şi obligă pe inculpata (…) la plata sumei de 3.602 lei, cu titlu de daune materiale, către partea civilă (…). (…) obligă pe inculpată la plata sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 300 de lei cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: justynafaliszek – https://pixabay.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?