Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

O unitate militară din Vrancea investește într-un cimitir din Buzău

Unitatea Militară 02542 Focșani are la dispoziție suma de 13.815.772,52 lei fără TVA, adică valoarea unui contract de lucrări pentru un obiectiv intitulat „Cimitir militar în cazarma 3516 Buzău”. De unde legătura cu Vrancea, poate vă întrebați. Ei bine, conform licitației încărcate pe SEAP, într-adevăr, utilizatorul investiției este Batalionul 200 Sprijin „ISTRIȚA” (UM 01454 Buzău), însă administratorul proprietății imobiliare este Centrul Domenii și Infrastructuri nr. 4 Focșani (UM 02542). Terenul vizat are o suprafață totală de 50.219 metri pătrați, din care va fi folosită suprafața de 36.169 mp pentru amenajarea cimitirului.

Din ce se arată în documentație, terenul a fost împărțit în cvartale – în cel de vest vor fi 2.403 locuri de înhumare simple (4.806 duble), iar în cel de est – 751 de locuri de înhumare simple (1.502 duble). „Terenul pe care va fi realizat cimitirul este viran și are nevoie de lucrări de sistematizare și amenajare, în prezent pe această zonă se află vegetație. Terenul are (…) forma unui triunghi și este împrejmuit pe suprafața de 32.270 mp, suprafață rezultată după aplicarea restricțiilor față de zonele de protecție impuse deținătorilor rețelelor din zona care intersectează amplasamentul obiectivului. Cazarma nu beneficiază de energie electrică, gaze naturale, colectare selectivă gunoi menajer, canalizare și apă de consum necesare funcționării în condiții normale”, se arată în documentație.

În urma investiției vor fi realizate capela militară mortuară, clopotnița, drumurile și aleile, rețelele de utilități, o stație de pompare a apelor pluviale, o platformă de încărcat gunoiul, va fi realizat iluminatul în incintă, racordul electric și amenajările exterioare. Tot în documentație se specifică și faptul că la final ar mai fi nevoie de anumite dotări, care însă nu se achiziționează prin intermediul contractului în discuție, anume coșuri de gunoi, birouri, scaune, canapele, dulapuri de haine, rafturi de depozitare, un cărucior transport sicriu și trei mese catafalc.

La final, cimitirul va fi împrejmuit cu gard dublat cu o perdea de arbori, distanța între morminte și gardul cimitirului urmând a fi de minim 8 m. Totodată, în incinta cimitirului se va organiza o parcare, în zona mediană, pentru un număr de 43 de autoturisme. În teorie, durata efectivă de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data menționată în ordinul de începere al lucrărilor, în timp ce perioada de garanție acordată lucrărilor executate, inclusiv utilajelor și echipamentelor montate este de minim 36 luni de la recepția la terminarea lucrărilor, după stingerea tuturor obiecțiilor constatate de comisia de recepție, dacă este cazul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?