Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Sediul Primăriei Focșani va intra în reabilitare, angajații se mută în două imobile închiriate

Anul viitor vor începe lucrările de reabilitare și creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei Focșani. Consilierii locali au aprobat, ieri, modificarea proiectului referitor la investiția „Creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei Municipiului Focșani”. Proiectul este finanțat prin PNRR, Componenta 4 Valul renovării, operațiunea Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 23,04 milioane lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, din care 18 luni este perioada de execuție. Pe perioada lucrărilor de reabilitare va fi mutată activitatea Primăriei în două sedii închiriate pe strada Longinescu și pe strada Cuza Vodă.

Proiectul de reabilitare a clădirii Primăriei Focșani va însemna lucrări de amploare, inclusiv de modificare a compartimentării actuale din instituție. O noutate va fi realizarea unui lift interior pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități la etajele superioare. Vor fi lucrări de reparație la elementele din beton armat, va fi înlocuită tâmplăria existentă, vor fi refăcute finisajele, va fi refăcut trotuarul de protecție.

La nivelul amenajărilor interioare sunt propuse lucrări de recompartimentare interioară astfel încât să fie asigurate fluxurile necesare unei bune funcționări, refacerea zonelor de ghișee. La etajele 1 și 2 vor fi reamenajate spațiile de birouri prin mărirea acestora. Compartimentările propuse vor fi realizate din pereți de gips carton și pereți de sticlă securizată la etajul 2. Printre modificările propuse se numără închiderea golului de peste zona de acces principal și recompartimentarea spațiului ceea ce va duce la realizarea a două birouri noi. În ceea ce privește acoperișul, va fi desființată șarpanta existentă și se va reveni la acoperișul tip terasă, cu balustrade din sticlă laminată, panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.

Va fi refăcut sistemul de încălzire și vor fi adăugate pompe de căldură care să acopere 90% din necesarul de energie pentru încălzire, restul de 10% fiind furnizat de sistemul de termoficare. „Sistemul este format din două pompe de căldură apă-aer, funcționale în cascadă, având inclusă automatizarea acestora precum și monitorizarea și controlul consumurilor de energie. Pompele de căldură aer apă utilizate vor fi reversibile și vor asigura prepararea și agentului termic de răcire (apă răcită) pentru climatizarea spațiilor interioare în sezonul cald”, se arată în documentația atașată proiectului de hotărâre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?